Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Pressupostos Participatius arriben a la fase de votació de propostes

Del 20 de febrer al 5 de març tota la població de 16 anys o més empadronada al municipi de Cervera té l’oportunitat de votar les propostes, segons criteris d’urgències i les seves expectatives, mitjançant un procés de votació popular.

DILLUNS 20 FEBRER 2023

Cada persona, prèvia identificació amb DNI o NIE, tindrà l’oportunitat de votar exactament tres propostes. Si se’n trien més o menys de tres, la votació no es considerarà vàlida. 

Es podrà votar de manera telemàtica a través del web votacions.cervera.cat o presencialment a la Paeria de Cervera, de dilluns a divendres, en horari de 9 a 14 hores. 

Les propostes finals se seleccionaran d’acord amb els vots obtinguts i el pressupost establert. En cas de necessitat de desempat, la comissió tècnica decidirà quina proposta es tria.

Es poden votar els següents projectes

Augmentar la zona d’ombres a la piscina municipal. Pressupost de 16.500 euros per instal·lar 10 umbracles de 3x5 metres cadascun. 

Adequar l’estat del ferm del carrer Tarròs. Cost de 43.961 euros per arranjar una superfície de 364 m2

Dotar l’Auditori Municipal d’un projector per a activitats audiovisuals. L’adquisició d’un projector i la seva col·locació a la zona del galliner té un cost de 9.623 euros. 

Substituir els arbres de l’avinguda de Prat de la Riba i el carrer Montoliu per una tanca vegetal. Inversió de 44.368 euros per arrencar 152 pins, traslladar els arbres, gestionar les restes vegetals i adequar el terreny. 

Adequar l’estat del ferm del passatge Emsesa. Cost de 38.043 euros per arranjar una superfície de 315 m2

Incorporar elements multijocs als parcs infantils. La col·locació de vuit nous elements en diferents parcs costa 27.880 euros. 

Cobrir una de les pistes de pàdel té un pressupost de 30.000 euros. 

Posar barana a l’aparcament del cementiri, al marge sobre la carretera d’Agramunt, costa 10.883 euros. 

Reparació de la pista poliesportiva del camí dels Pagesos. El recobriment de la pista de formigó i la instal·lació de dos porteries representa una inversió de 28.199 euros. 

Enjardinar el passeig de l’Estació. L’actuació, d’un pressupost de 20.086 euros, preveu el treball d'arrencar soques mortes, tallar arbres malmesos, obrir rases per als tubs de reg nou, el muntatge del reg, la plantació i proteccions amb malla.

 

Pressupostos Participatius Cervera 2023

El Pressupost Participatiu és un mecanisme de participació ciutadana directa, mitjançant el qual la ciutadania pot proposar i decidir sobre el destí d’una part dels recursos municipals, establint així un canal efectiu de democràcia participativa.
Els pressupostos municipals de la Paeria de Cervera de l’any 2023 preveuen incloure una partida, dotada de 50.000 euros, per tal que la ciutadania pugui decidir en què s’inverteixen, prenent així el protagonisme d’una part de la gestió municipal.
El procés del Pressupost Participatiu té diverses fases entre els mesos d’octubre de 2022 i març de 2023.