Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Reis d’Orient van visitar Cervera amb una lluïda cavalcada

Cervera va rebre, dijous 5 de gener, els Reis d’Orient, que van protagonitzar una cavalcada pel centre de la ciutat i que va acabar a la plaça Major, on van ser rebuts pels regidors del Consistori i van saludar els infants.

Rebuda dels Reis d'Orient (foto Jordi Prat).
Rebuda dels Reis d'Orient (foto Jordi Prat).

DILLUNS 09 GENER 2023

La comitiva reial va realitzar el recorregut habitual, que va començar a l’avinguda del Mil·lenari i va passar per l’avinguda d’Agramunt, carrer Victòria, avinguda Catalunya, carrer Guinedilda, plaça Universitat, plaça Sant Miquel, carrer Santa Anna, carrer Major i plaça Major. 

A la plaça Major els va rebre el paer en cap, Joan Santacana, i regidors del Consistori, que els van lliurar la clau de la ciutat amb la qual van poder obrir les cases per deixar els regals.

Abans de la cavalcada, algunes carrosses van realitzar un recorregut pels barris de la ciutat per anunciar l’arribada dels Reis. 

Durant la cavalcada els patges dels Reis va entregar regals en domicilis per on passava la comitiva reial i després també en van repartir per les cases. 

Una de les novetats d’aquest any ha estat que Ses Majestats han estrenat vestits i complements. La confecció dels tres nous vestits ha anat a càrrec de Marina Codina, Gemma Oriol i Mireia Rius, de l’Associació Vestim Segarra.


Residències
Abans de la Cavalcada, Ses Majestats i els patges reials van visitar les residències Mare Janer i Mare Güell de Cervera. Aquesta tradició, ja consolidada, permet que els més grans de la ciutat, que en molts casos no poden sortir al carrer, puguin gaudir de la visita dels Reis d’Orient.


Visita als pobles del municipi
El divendres 6 de gener Ses Majestats, els patges reials i representants de la Paeria van visitar els pobles de Vergós, Castellnou i la Cardosa, on van ser rebuts a la plaça, el local social i l’església, respectivament.


Participació ciutadana
La Cavalcada de Reis va comptar amb la participació de més d’un centenar de voluntaris i col·laboradors, veïns i veïnes de Cervera, associacions, entitats i empreses privades, els quals van fer possible una lluïda arribada de Ses Majestats al municipi.


Cavalcada inclusiva
Entre els participants hi va haver el Centre Ocupacional l’Espígol, que van fer de patges reials en una de les carrosses. Un dels patges fou l’Adil, un jove de 23 anys amb mobilitat reduïda que va poder fer realitat un dels seus desitjos per a aquest any.
Enllaç al reportatge del TN Comarques de TV3.