Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En memòria de Francesc Domènech, referent de l’esport

La Paeria de Cervera vol reconèixer públicament la figura de Francesc Domènech i Puig, que ens va deixar el dia 20 de març, com a impulsor de la pràctica esportiva a la ciutat i formador de diferents generacions d’esportistes de Cervera i comarca.

DIJOUS 25 MARÇ 2021

Al llarg de la seva vida, Francesc Domènech (Cervera, 1933-2021) va practicar una gran varietat d’esports: futbol, bàsquet, hoquei patins, atletisme, ciclisme, tennis, tennis de taula, golf, boxa, judo, tir al plat, muntanyisme i pesca.

Fou un dels fundadors del Club Bàsquet Cervera (1956), on va estar 29 anys entre les seves etapes de jugador i entrenador. Va jugar a Divisió d’Honor, on va rebre el premi a jugador més regular la temporada 1959-1960. Com a entrenador va ascendir l’equip sènior femení a la Divisió d’Honor la temporada 1967-1968. L’any 1979 va passar a entrenar bàsquet femení al Club Natació Tàrrega.

Va rebre distincions com el Trofeu Quijote al mèrit esportiu (1973); la medalla d’argent de la Federació Catalana de Bàsquet, històric del bàsquet català i distinció per 50 anys de promoció del bàsquet (1999); forjador de l’esport a Catalunya (2003), un acte de reconeixement i homenatge de la Paeria de Cervera (2017)...

En l’àmbit professional va treballar de professor d’educació física a l’institut Manuel de Pedrolo, a Tàrrega, entre els anys 1978 i 2003, quan es va jubilar.

En la seva dilatada trajectòria com a entrenador va formar diverses generacions d’esportistes, principalment a Cervera i Tàrrega, i també a Guissona, Calaf... Va ser entrenador i preparador físic en diferents disciplines: bàsquet, atletisme, tennis taula, futbol, futbol sala, tennis... sobretot de joves esportistes. Aquesta tasca formativa la va portar a terme fins al març del 2020, que es va aturar pel confinament.

Domènec fou l’impulsor de la construcció del primer pavelló poliesportiu a la ciutat (1976), que porta el seu nom. El febrer del 2017 va tenir lloc un acte públic de reconeixement, organitzat per la Paeria de Cervera, i la col·locació i descoberta de la placa “Pavelló poliesportiu municipal Francesc Domènech Puig”.

Cervera, 24 de març de 2021.