Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit de participació als actes de la Diada a Cervera

Els actes commemoratius de l’Onze de Setembre a Cervera van destacar enguany per la gran participació de la ciutadania, amb una destacada afluència de públic al Monument de la Generalitat, on va tenir lloc la tradicional ofrena floral, interpretacions musicals, sardanes i un berenar popular.

Intervenció del paer en cap, Jan Pomés (foto Jordi Prat).
Intervenció del paer en cap, Jan Pomés (foto Jordi Prat).

DIMARTS 12 SETEMBRE 2023

La celebració de la Diada està organitzada de manera conjunta per la Paeria de Cervera i el Consell Comarcal de la Segarra, que fan una valoració molt positiva del desenvolupament dels actes i de la participació de la ciutadania. 

Segons el paer en cap, Jan Pomés, “aquest any s’ha triplicat l’assistència de públic als actes de la Diada a Cervera, la qual cosa demostra l’encert dels canvis introduïts a la commemoració”.

Les novetats han estat passar els actes a la tarda i la incorporació al programa d’una exhibició i ballada de sardanes a càrrec de la Colla Sardanista Jovencells.

Els parlaments van anar a càrrec del paer en cap, Jan Pomés, i el president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé.

El duo d’acordions format per Berta Villorbina i Neriyà Dori, alumnes del Conservatori de Cervera, van interpretar el Cant dels Ocells i el Cant dels Segadors. Mentre que la Colla Sardanista Jovencells van oferir una mostra de sardanes en diferents passos.

Abans de l'inici de l'acte, a les 18 hores, es va fer un minut de silenci com a mostra de condol per les víctimes del terratrèmol del Marroc i en solidaritat amb el poble marroquí.