Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit de públic als actes de la Festa Major de Cervera

La Festa Major d’Hivern, que va recuperar l’assistència de públic a totes les activitats, va tornar a tenir els grups locals com a protagonistes dels espectacles, que van tenir molt bona acollida per part del públic.

Cant de les Completes 2022 (foto Jordi Prat).
Cant de les Completes 2022 (foto Jordi Prat).

DIMARTS 08 FEBRER 2022

Cant de les Completes de Cervera

Les Completes del Santíssim Misteri de Cervera es van tornar a organitzar de manera presencial, amb l’assistència de 520 persones, que gairebé van omplir l’aforament previst a l’església de Santa Maria. 

La interpretació va anar a càrrec de 60 cantaires de l’Agrupació Coral de Cervera i tres solistes (Sandra Roset, Carles Prat i Marc Pujol) i un total de 40 músics de l’Orquestra de Cambra de Cervera i de l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida.
Van ser dirigides per Xavier Puig, que celebrava la 25a edició consecutiva com a director. 

Abans del Cant de les Completes, el seguici festiu de la ciutat va acompanyar les autoritats des de la Paeria fins a la parròquia de Santa Maria. Els elements de cultura popular presents van ser: la Senyera del Santíssim Misteri, portada per membres de la Comissió del Santíssim Misteri de la Parròquia de Cervera; les Trampes, portades pel Ball d’Espases de Cervera; L’Àliga de Cervera; els  Macers, enguany membres de l’Associació de Salut Mental Ondara Sió; i la Senyera de la Ciutat, portada per una representació de l’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer.

Les autoritats que van presidir l’acte foren la consellera de Drets Socials, Violant Cervera; el secretari general de Cultura, Jordi Foz; el delegat del Govern, Bernat Solé; la directora general d'Administració Local, Montserrat Fornells; el director de Cultura a Lleida, Albert Turull; el director de Drets Socials, Joan Segura; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; la diputada Rosa M. Perelló; el president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch; el bisbe de Vic, Mn. Romà Casanova; el rector de Cervera, Mn. Xavier Romero; el paer en cap, Joan Santacana, i regidores i regidors en representació del Consistori Municipal.

 

Programació festiva i cultural 

La companyia de teatre cerverina Fadunito va estrenar el seu nou espectacle “Off”, una producció adreçada al públic familiar que fa reflexionar sobre l’ús del telèfon mòbil. L’espectacle va encetar els actes de la Festa Major, el matí del dissabte 5 a l’Auditori Municipal, davant de més d’un centenar de persones. 

El grup cerverí Lasta  Sanco, considerats una de les bandes musicals amb més projecció de les Terres de Ponent, va tornar a actuar a Cervera.  L’actuació fou al Casal, la nit del dissabte, en un concert que va aplegar més de 200 persones. El grup, que ofereix una proposta que barreja sons africans, rock i electrònica, va comptar amb la col·laboració d'altres músics cerverins sobre l’escenari.

El diumenge 6 es va recuperar el tradicional concurs individual de sardana revessa de Cervera, que obre l’agenda del Campionat de Catalunya d’aquesta modalitat. Organitzat per la Colla Sardanista Jovencells i la Paeria de Cervera, va aplegar 38 participants. Va comptar amb la direcció musical del revessaire i dansaire Joan Manuel Paños i amb la Cobla Tàrrega en la interpretació de les sardanes.

Dins de la programació també es van organitzar visites guiades als monuments de la ciutat i un nou itinerari guiat, que amb el títol “De pou a pou” va visitar el pou de Sant Miquel i el pou de gel de la Paeria. 

Va cloure els actes la representació teatral “Master Xof”, amb el popular actor còmic Joan Pera, que va aplegar més de 600 espectadors al Gran Teatre de la Passió. La funció és dins del 24è Cicle de teatre i música de Cervera.