Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit del Banc de Productes de Suport que promou el Consell Comarcal de la Segarra

Aquest any 2020 el Consell Comarcal ha posat en funcionament el Banc de Productes de Suport, que ja ha fet un total de 75 préstecs a les famílies que ho han sol·licitat.

DIMECRES 30 DESEMBRE 2020

Entre els productes més sol·licitats cal destacar les 14 peticions d’accessoris per adaptar la dutxa a la banyera i les 24 peticions per a les baranes protectores del llit i els caminadors.

El servei del Banc de Productes de Suport està pensat per a aquelles persones que puguin necessitar temporalment un producte de suport i que vulguin que se’ls presti fins que es recuperin, fins que rebin els ajuts oficials o fins a disposar dels recursos necessaris per adquirir-ne un de propi.

L’objectiu és prevenir accidents domèstics i a fora el carrer i millorar l’autonomia de les persones que en un moment donat de la seva vida no es poden valdre al cent per cent per elles mateixes.

Aquest banc conté productes per a persones amb poca autonomia personal i que permeten millorar la seva qualitat de vida. Actualment, es disposa d’un total de 74 productes. Com per exemple llits articulats, baranes, matalassos i coixins antiescares, cadires de rodes, crosses, caminadors, entre altres.

El préstec de productes de suport sempre va acompanyat de valoració personalitzada, assessorament, orientació, seguiment i suport a les famílies.
Les persones interessades en aquest servei cal que s’adrecin als Serveis Socials Bàsics del Consell Comarcal.

Fins ara, la gestió del servei es feia directament des del Consell amb la col·laboració, per a la custòdia dels productes, d’una farmàcia a Cervera. D’ara endavant, el Consell ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació Alba per portar conjuntament el programa. Alba s’encarregarà de la custòdia i higienització dels materials, com també de la distribució d’aquests materials quan la família no els pugui passar a recollir. Per la resta, serà tot igual com fins ara.

Per la projecció d’aquest programa el Consell Comarcal compta amb el suport econòmic del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, concretament per a actuacions en matèria d’accessibilitat.


Informació i imatge aportat pel Consell Comarcal de la Segarra.
Cervera, 30 de desembre de 2020.