Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Exitosa estrena de l'òpera "Dido & Aeneas", de Purcell, produïda pel Conservatori de Música de Cervera

El dissabte 20 de maig s'estrenà la producció que ha realitzat el Conservatori de Música de Cervera de l'òpera "Dido & Aeneas", de Henry Purcell, en el magnífic espai barroc que és el Paranimf de la Universitat i amb totes les entrades venudes.

Escenificació de l'òpera al Paranimf de la Universitat (foto Jordi Prat).
Escenificació de l'òpera al Paranimf de la Universitat (foto Jordi Prat).

DIMARTS 23 MAIG 2023

Es tracta d'una òpera barroca amb un pròleg perdut i tres actes, escrita el 1688 pel compositor anglès i basada en un llibret de Nahum Tate. L'obra està inspirada en un episodi del IV llibre de l'Eneida de Virgili i va ser representada per primera vegada el 1689 a la Boarding School for Girls a Chelsea, Londres.

L'escena transcorre en una cort barroca on els cortesans confien en el fet que la boda de la reina asseguri la supervivència del regne. Dido & Aeneas s'adapta als corrents francesos del seu temps, intercalant àries curtes, interludis orquestrals, cors i ballets. L'ària més coneguda és "When I'm laid in earth" -quan jegui dins la terra- també anomenada "Lament de Dido" i situada al desenllaç de l'obra.

L'alumnat del centre ha treballat durant tot el curs aquesta obra, que tingué com a protagonistes els diversos alumnes de cant, així com altres que s'hi han volgut sumar com a part del cor i altres que, al costat del professorat, actuaren com a orquestra.
Amb un repartiment encapçalat per Eva Maria Ruiz -com a Dido- i Xesco Grau -Aeneas-, s'hi ha d'afegir Ariadna Mayer -Belinda-, Rut Rius -segona dama de la reina-, Judit Cases -Fetillera-, Soraya Sánchez i Aran Sala -bruixes-, Savina Encuentra i Duna Pomés -com a esperits- i Rosa Riera -mariner.
Sens dubte es tracta d'un projecte gran per a un centre educatiu que no és una productora, en col·laboració amb el Museu de Cervera i que veié la llum precisament durant la Nit dels Museus.

Aquesta producció transversal ha fet créixer alumnat i professorat, treballant plegats per sumar complicitats. I la versió que es pogué escoltar va ser treballada des de l'assignatura d'escena i interpretació, des de les classes de cant i del cor que s'ha creat expressament per a l'ocasió i que ha estat possible amb l'esforç de moltes persones.

La producció estigué encapçalada per Arnau Vinós -director d'escena-, Núria Mas -directora musical-, Gemma Oriol -vestuari-, Montse Roig -estilisme- i Carles Gumí -director d'orquestra.

E
s podrà tornar a veure el dissabte 27 de maig a Ponts.


Informació aportada per Santi Riu (Conservatori de Música de Cervera).