Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Famílies, professorat i alumnat de primària de la Segarra rebran formació en educació afectiva i sexual

El Pla Educatiu d’Entorn de Cervera i la Regidoria de Polítiques Feministes i LGBTI+ de la Paeria s’han unit per impulsar una sèrie d’accions pedagògiques relacionades amb l’educació afectiva i sexual.

DIMARTS 04 GENER 2022

Així, a partir del segon trimestre, els docents de la Segarra i altres agents educatius de la comarca, tindran l’oportunitat de rebre la formació virtual “Parlem clar.

L’educació afectiva i sexual als centres educatius”. Al llarg de cinc sessions, el reconegut metge i sexòleg Santiago Frago, de l’institut de sexologia i psicoteràpia AMALTEA, tractarà la qüestió afectivosexual amb el convenciment que des dels centres educatius és possible orientar i donar respostes en l’evolució del procés maduratiu del nostre alumnat.

La formació, que serà certificada a través del Pla de Formació de Zona del Servei Educatiu de la Segarra, es durà a terme els dilluns, des del 28 de febrer al 28 de març. Les inscripcions seran gratuïtes i s’obriran partir del dia 1 de gener de 2022 a la pàgina de formacions de l’XTEC.

Per altra banda, AMALTEA també entrarà a les aules de 6è de primària de dues de les tres escoles que hi ha a Cervera: Escola Jaume Balmes i Escola les Savines. Els tallers, que s’han ofert gratuïtament a tots els centres de primària de la ciutat, constaran de tres sessions i, a més, es faran dues sessions de treball prèvies, una amb les famílies dels infants de 6è que assistiran als tallers, i una altra amb el professorat del centre.

Quant a la intervenció en alumnat de primària, Santiago Frago assegura és molt important i necessari l’acompanyament en edats primerenques per al bon desenvolupament dels infants pel que fa a la maduració i l’educació afectiva i sexual.

Finalment, per donar resposta a les demandes que les famílies van sol·licitar durant el curs anterior a través de diferents vies, també s’han organitzat dues xerrades relacionades amb la qüestió afectivosexual, emmarcades en el cicle de xerrades “Escola de famílies”.

Així, el dia 27 d’abril, de manera virtual, les famílies interessades podran assistir a la xerrada virtual “Com parlar de sexualitat als nostres fills i filles”, impartida per la sexòloga youtuber Isabel Duque, més coneguda com Psicowoman. D’altra banda, el dia 11 de maig, Santiago Frago impartirà la xerrada “La nova sexualitat en les noves tecnologies. Ajudant i protegint des de les famílies”.

En aquest cas, el cicle “Escola de famílies” l’organitza el Pla Educatiu de Cervera i també el Pla Educatiu de Guissona, que s’uneixen per segona vegada en l’organització d’aquest conjunt de xerrades.

Totes aquestes accions es duran a terme gràcies a la xarxa creada entre diferents agents que consideren més que necessari l’acompanyament dels infants i joves, a tots els nivells, en el seu desenvolupament integral com a persones.