Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Francesc Duch guanya la 18a edició del Premi 7lletres

L'escriptor gironí Francesc Duch Casanova, amb el recull de relats "El futur que volíem", s'ha endut el 18è 7lletres i es converteix en el primer autor que obté el premi per segona vegada. L’acte de lliurament va tenir lloc el divendres 7 de juliol al castell de Concabella.

Intervenció de l'escriptor Francesc Duch (foto Miquel Traveria).
Intervenció de l'escriptor Francesc Duch (foto Miquel Traveria).

DILLUNS 10 JULIOL 2023

“El futur que volíem” són set relats escrits amb una prosa quirúrgica i un ritme turbulent. Destaquen per l’originalitat dels punts de vista: nenes maltractades, adolescents ociosos, adults autocomplaents… Atrapen el lector i el traslladen als escenaris més diversos, contagiant-li l'ambient del relat i l'estat d'ànim dels seus protagonistes. 

Francesc Duch Casanova (Girona, 1987) és escriptor, diplomat en fisioteràpia i té un postgrau en Coaching de la Salut. Ha fet cursos d’escriptura i anàlisi de guió a l’escola Showrunners de Barcelona. Ha viscut i treballat a París i a Mont-real. A més de relats publicats en llibres d’autoria col·lectiva, ha publicat els conjunts de relats Altres mares (Pagès Editors, 2019), guanyador del XIII Premi 7 Lletres, i El vol de l’Alícia i altres contes (Viena Edicions, 2021), guardonat amb el 30è Premi Ciutat de Badalona de Narrativa i 34è Premi Països Catalans-Solstici d’Estiu. Joana és la seva primera novel·la, guardonada amb el XXXIX Premi de Narrativa de la Ribera d’Ebre.


En l’edició d’enguany, la divuitena, s’ha rebut un total de 17 exemplars. Un any més, s’ha comptat amb la col·laboració d’un comitè de lectura que ha fet una primera selecció de les obres presentades que passen al jurat. En la present edició han estat seleccionats cinc originals. El jurat ha estat format per Júlia Ojeda, Emili Bayo, Xavier Vidal, Josep Maria Rodríguez i Anna Punsoda.

El premi, editat per Pagès Editors, té una dotació econòmica de 7.000 euros, cosa que el converteix en el més ben dotat de les Terres de Lleida.
 

L’acte de lliurament del premi va tenir lloc el 7 de juliol, al castell de Concabella, i va comptar amb l’assistència de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Albert Turull; la diputada provincial i vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach; representants de les institucions organitzadores, alcaldes, consellers comarcals i regidors, a més, de persones relacionades amb la cultura de l’Urgell i la Segarra. 

La periodista Magda Gregori va ser la conductora de l’acte, que va ser amenitzat amb la música en directe de la cantautora lleidatana Meritxell Gené i el guitarrista Txabi Abrego. La secretària del jurat, Anna Punsoda, va mantenir una breu conversa amb el guanyador entorn dels set relats que integren “El futur que volíem”, que serà publicat per Pagès Editors. 

El paer en cap de Cervera, Jan Pomés, va parlar en nom de les quatre institucions convocants del premi literari i organitzadores dels actes que el precedeixen.
Recordem que 7lletres. El premi literari i més coses és una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra, de la Paeria de Cervera, de l’Ajuntament dels Plans de Sió i de l’Ajuntament de Tàrrega. I compta amb el mecenatge de Prefabricats Pujol.

 

Informació aportada per 7lletres.