Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inici de les activitats de Nadal a Cervera

Cervera donarà el tret de sortida a les activitats nadalenques, el cap de setmana vinent, amb l’encesa dels llums, la Fira de col·leccionisme de Playmobil i LEGO, les inauguracions de les exposicions de caganers i de pessebres, i el primer Mercat de Nadal.

DIMECRES 30 NOVEMBRE 2022

L’encesa dels llums de Nadal es farà efectiva el divendres 2, a partir de les 17.30 hores. L’acte oficial, a la plaça Universitat, anirà a càrrec del paer en cap, Joan Santacana; el regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé; i representants de l’Associació de Comerciants de Cervera.


El dissabte 3 s’obrirà la Fira de col·leccionisme de Playmobil i LEGO a Cervera, que es podrà visitar fins al dimarts 6 a l’església de Sant Domènec. Hi haurà exposició de diorames, parades de venda, photocall, tallers de pintura, construcció de legos i minidiorames de legos i de Playmobil, el concurs “Clic Amagat” i inflables per als infants.
L’horari és de 10 a 14 i de 16 a 20 hores, excepte el dimarts 6, que tancarà a les 19 hores.

El mateix dissabte, a les 18 hores, s’inaugurarà la 1a Exposició de Caganers a Cervera, amb la participació del jove cerverí Roger Farré. És el dissenyador de l’àlbum i els cromos del Caganer Amagat, exitosa iniciativa que enguany arriba a la tercera edició, i per la qual ha estat nomenat Caganer de l’Any per l'Associació d'Amics del Caganer.

Durant l’acte també s’inauguraran i es presentaran totes les altres mostres tradicionals que es podran visitar a l’església de Sant Joan: els treballs nadalencs fets per les escoles de Cervera; el pessebre de guix de Tomàs Puig; els diorames “La Sagrada Família, llums i ombres” i “Reis i astres” de Jordi Creus; pessebres d’arreu de Carme Bonet; “Fem el pessebre”; i la presentació del pessebre retallable.

Organitzades per la Paeria de Cervera, amb la col·laboració de l’Associació de Pessebristes, es podran visitar dels dies 4 a 11, 17 i 18 de desembre, de 12 a 14 i de 18 a 20 hores, i els dies 24, 25 i 26 de desembre i 1 de gener, de 18 a 20 hores.

Aquest mes de desembre a Cervera s’organitzen mercats de Nadal en diferents dies i ubicacions. El primer se celebra el diumenge 4 a la plaça Major, de les 11 a les 14 hores.

La programació presenta activitats complementàries com la cantada de nadales amb la Coral Lacètania, toc de nadales amb gralla a càrrec d’alumnes de l’Aula de Sons Tradicionals, visites turístiques, degustació de caldo, sorteig de vuit lots de productes de proximitat i una gimcana als comerços del carrer Major organitzada per l’Associació de Comerciants i Professionals del Nucli Antic.
 

Segons el regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé, “gràcies a la implicació de les associacions de comerciants i entitats locals enguany podem ampliar les activitats nadalenques. Passem d’organitzar dos mercats de Nadal a tenir activitat comercial cada setmana de desembre amb la finalitat de dinamitzar el comerç cerverí”.