Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jordi Armengol, nou director artístic del Festival de Pasqua

El músic i professor Jordi Armengol ha estat escollit nou director artístic del Festival de Pasqua de Cervera, càrrec que exercirà les properes dues edicions, amb opció a una pròrroga de dues més.

DIJOUS 28 GENER 2021

La Paeria de Cervera va convocar per primer cop l’any passat un concurs públic per tal d’escollir aquesta figura i un comitè d’experts ha donat la confiança al projecte artístic proposat per Jordi Armengol.

El proper Festival de Pasqua tindrà lloc del 27 de març al 4 d’abril de 2021.


Jordi Armengol, un músic experimentat i un estudiós de musicologia

Jordi Armengol inicia els estudis de viola al Conservatori de Cervera. Obté el Títol Superior d’aquest instrument amb el professor Paul Cortese i posteriorment estudia viola barroca amb Emilio Moreno. Va ser membre de la Jove Orquestra Simfònica de Catalunya i de l’Orquestra de Cambra de Cervera. Actualment toca a l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i és col·laborador de l’Orquestra Camera Musicae.

En el camp de la música antiga, forma part de l’Orquestra Barroca Catalana, col·laborant amb altres grups (Vespres d’Arnadí, Pyrenaeus Ensemble...) i en nombrosos projectes de cambra.

És membre del Quartet Teixidor, grup resident a l’Auditori Enric Granados de Lleida des de la temporada 2013-2014, amb el qual ha enregistrat per Catalunya Música i les discogràfiques La Mà de Guido i Columna Música. Amb el quartet realitza una intensa activitat de recuperació i difusió del patrimoni musical català, interpretant obres infreqüents o oblidades: Marsal, Carnicer, Vila de Forns, Martínez Imbert, Pedrell, Morera, Cassadó, Benejam…posant especial atenció a la recuperació dels sis quartets de Josep Teixidor (1752-1814). També s’interessa pels compositors catalans contemporanis com Josep Lluis Guzman, Anna Cazurra, Jordi Capellas, Narcís Bonet, Jordi Domènech i David Esterri. D’aquests tres últims n’ha estrenat obres dedicades al grup.

En l’àmbit de la pedagogia, és professor d’instrument, música de cambra i orquestra al Conservatori Professional de Música de Cervera i a l’Escola de Música de Bellpuig. Paral·lelament, és llicenciat en Història i Ciències de la Música i Màster en Musicologia Històrica per la Universitat de la Rioja. 


Informació aportada pel Servei de Premsa del Festival de Pasqua.
Cervera, 28 de gener de 2021.

Enllaç a la notícia a La Segarra TV.