Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Músics de l'Accademia Primo Spazio de Castelbuono actuen a Cervera

Entre els dies 20 i 22 d'octubre, una delegació de joves músics de l'Accademia Primo Spazio de Castelbuono (Sicília) visitaren Cervera com a retorn d'un intercanvi que els alumnes cerverins havien realitzat just abans de la pandèmia, i que s'ha hagut d'ajornar fins ara.

Concert dels grups de guitarres (foto Marc Castellà Bové).
Concert dels grups de guitarres (foto Marc Castellà Bové).

DIMARTS 25 OCTUBRE 2022

Els intercanvis musicals són unes experiències sempre engrescadores, tant pel que fa a la possibilitat de poder realitzar obres en conjunt, així com pel fet d'oferir el treball personal i de grup als respectius indrets on es realitza l’intercanvi, un dels grans objectius d’aquesta activitat.
Són dies de convivència, de fer amistats, de conèixer amics i amigues que tenen en comú el fet d’estudiar música en un altre lloc diferent del propi.

També és important l’aspecte engrescador i de lleure. És per això que aquest grup de nois i noies pogueren visitar Barcelona i Cervera. Van tenir una rebuda institucional a la Paeria per part del paer en cap, Joan Santacana, i el regidor del Conservatori, Ramon Augé; i fins i tot pogueren parlar per videotrucada amb l'alcalde de Castelbuono, qui es mostrà obert a explorar vies de col·laboració en promoció econòmica i cultural entre ambdues ciutats.

El dissabte tingué lloc a l'Auditori Municipal el seu concert, on actuaren un quartet de guitarres -sota la direcció del professor Giuseppe Aiosi- i un quartet de saxòfons -dirigits per Nicola Mogavero. A més es clogué el concert amb un repertori comú entre el grup de guitarres de Cervera i el de Castelbuono i amb els de saxos.

Sens dubte, un motiu d'engrescament musical i motivador que ajuda a tot l'alumnat a trobar en la seva tasca d’estudi personal una nova il·lusió per millorar els seus aprenentatges.


Informació aportada per Santi Riu (Conservatori de Cervera).