Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joves pianistes cerverins es retroben actuant al Palau de la Música

Els pianistes del Conservatori de Música de Cervera guanyadors de "Tu hi toques a casa", del Concurs Maria Canals, van rebre el diploma acreditatiu i van poder tocar el piano gran cua del Palau de la Música el passat dijous 16 de juliol.

DILLUNS 20 JULIOL 2020

Aquest passat curs el recordarem de ben segur per la manera com ens ha canviat la vida un virus que ni coneixíem ni temíem. I per culpa d’això enguany no vam poder gaudir de l’acte més públic que fem els pianistes, el “Maria Canals porta cua a Cervera” i que habitualment se celebra al maig.

Emmarcat dins del Concurs internacional de piano de Barcelona, el Maria Canals porta cua és la iniciativa més exitosa de l’OFF Concurs, per la visibilitat que suposa durant l’època que es duu a terme el certamen, però també durant la resta de l’any.

I malgrat que aquesta edició no es va poder dur a terme, sí que es va tirar endavant el concurs “Tu hi toques a casa”, que ha estat un punt de motivació per l’alumnat. Un total de 203 pianistes han participat en l’adaptació del concurs “Tu hi toques?” a causa de la Covid-19. El hashtag habitual, #johitoco, s’ha convertit en #johitocoacasa perquè tots aquells qui volguessin poguessin compartir a la xarxa el seu talent i entusiasme amb el piano. Una cinquantena de vídeos van sorgir dels alumnes de piano del Conservatori de Música de Cervera, en un any que ha estat especialment concorregut.

El concurs va consistir en gravar un vídeo amb una breu interpretació musical que es van penjar a “La galeria dels tocats”,  dins de la pàgina web de l’entitat (mariacanals.org) associada a un canal Youtube.

Els guanyadors del Conservatori de Música de Cervera han estat en la Categoria A: Pol Riu i Carla Ros. Categoria B: Ona Visa i Anna Encuentra, Categoria C: Berta Baltral, Àlex Baró i Anastasia Mostishko i Categoria D: Lautaro Montt, Mihaela Floruc i Lídia Soldevila –que a més ha estat l’alumna que ha aconseguit aquest curs la matrícula d’honor de fi de grau al conservatori.

En la categoria de majors de 18 anys els guanyadors han estat Marcel Niubó i Ariadna Mayer, mentre Paula Peguera i Pol Riu ho han estat de la Categoria de 4 mans.

El premi ha consistit en un diploma acreditatiu entregat per Jordi Vivancos -responsable del concurs Maria Canals- i especialment en poder tocar el piano gran cua del Palau de la Música el passat dijous 16 de juliol.

Potser és que ja feia massa dies que estàvem àvids d’escoltar música en directe o potser ja tocava que ens poguéssim retrobar amb l’alumnat, però el cas és que el concert ofert al recinte modernista va ser tan entranyable com viscut amb emoció i satisfacció. I pares, mares, germans, avis i professors, a més del paer en cap de Cervera, Joan Santacana, vam poder gaudir d’un bell resultat sonor del que els alumnes han après aquest curs.Informació aportada per Santi Riu (c
ap d'estudis del Conservatori de Cervera). 

Cervera, 20 de juliol de 2020.