Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Aquelarre de Cervera, convidat a la Fira de Sant Vicenç de l’Espluga

La 457a Fira de Sant Vicenç – El Foc el nostre origen, de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà), ha convidat la festa popular de l’Aquelarre, que hi oferirà una mostra de foc, amb dels Diables de Cervera Carranquers; una conferència, a càrrec de la regidora de Festes i Aquelarre, Mireia Brandon, i el director de teatre Pep Oriol; i promocionarà la festa i tota l’oferta turística del municipi en un estand al recinte firal.

Aquelarre 2022 (foto Eva Balcells).
Aquelarre 2022 (foto Eva Balcells).

DIMARTS 24 GENER 2023

L'Espluga de Francolí organitza, del 25 al 29 de gener, la 457a edició de la Fira de Sant Vicenç, un esdeveniment que va néixer fa més de quatre segles com una fira del món agrícola i rural. En l’actualitat preserva un model de compra, venda i mostra de productes, gastronomia i artesania. Des de l’any 2000, amb el títol “El Foc el nostre origen”, incorpora un relat cultural i turístic basat en el món del foc.

Amb la voluntat de donar visibilitat a la cultura popular i als territoris dels Països Catalans, convida cada any un element de foc de la cultura popular o festa relacionada amb el foc, amb trajectòria i presència al país.

Aquesta edició el convidat és l’Aquelarre de Cervera. D’aquesta manera s’estableix una aliança entre territoris i municipis, Cervera i l’Espluga, on el foc configura trets distintius de la vida cultural, festiva i associativa. 

Està prevista una conferència sobre l’Aquelarre, amb la participació de Mireia Brandon, regidora de Festes i Aquelarre de la Paeria de Cervera; i de Pep Oriol, director de teatre, actor, realitzador, guionista i professor de la Universitat de Lleida. Conduïda per Jordi Robert periodista i expert en cultura popular, tindrà lloc divendres 27 de gener, a les 18.30 hores, al Museu de la Vida Rural.

Els Diables de Cervera Carranquers oferiran una mostra i lluïment dels elements de cultura popular de foc de l’Aquelarre, juntament amb els Diables de l’Espluga, el dissabte 28 de gener, a les 20.30 hores, a la plaça de Montserrat Canals.

Durant el cap de setmana la Regidoria de Turisme de la Paeria de Cervera disposarà d’un estand a la Fira, des d’on es promocionaran les activitats culturals i festives i tota l’oferta turística del municipi.Podeu consultar la programació de la Fira en aquest enllaç.