Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Equip de Govern ofereix un pacte de ciutat als grups de l’oposició per al pressupost 2024

El paer en cap, Jan Pomés, ha anunciat que “els grups de Govern (PSC i Junts) han ofert a l’oposició (SIF i ERC) un pacte per treballar conjuntament en l’elaboració dels pressupostos 2024”. Segons Pomés, “la prioritat és sanejar els comptes de la Paeria”.

Roda de premsa a la Paeria de Cervera.
Roda de premsa a la Paeria de Cervera.

DIMARTS 23 GENER 2024

L’anunci ha tingut lloc en una roda de premsa, convocada dilluns 22 de gener, a la Paeria de Cervera. 

El paer en cap, Jan Pomés, ha afirmat que “el juny del 2023 vaig donar la primera ordre d’elaboració dels pressupostos del 2024 al tècnics de la Paeria”.
El 27 de desembre va veure la proposta tècnica de pressupostos, que “preveia una diferència negativa de 2,3 milions d’euros entre les despeses i els ingressos”.

Després d’examinar totes les partides amb els tècnics de la Paeria es va aconseguir rebaixar 1,3 milions de despesa. Tot i això, “la diferència entre els ingressos previstos per al 2024 (12 milions) i les despeses (13 milions) és d’un milió d’euros negatius, i aquest desfasament impedeix elaborar els comptes”.

Vista la situació, una de les mesures que adoptarà la Paeria és la contractació d’un servei extern per elaborar un pla de sanejament i una auditoria amb l’objectiu de tenir la màxima informació que es pugui obtenir per elaborar els pressupostos. “La prioritat ara és sanejar els comptes municipals en un període d’entre 1 i 2 anys”.

D'entre les actuacions per revertir la situació que ja porta a terme la Paeria, el paer en cap, Jan Pomés, ha destacat que “des de l’1 de gener no permet despeses que no siguin imprescindibles, excepte en polítiques socials”. També que “s’ha començat a implantar un Pla de contractació, amb l’objectiu de reduir despeses en la neteja, subministraments, etc, al mateix temps que es posa la contractació de la Paeria al dia pel que fa a la regulació vigent”.

Finalment, Jan Pomés ha assenyalat que “el deute viu de la Paeria de Cervera és de 4,2 milions d’euros i que la previsió és reduir-lo fins a 3,6 milions, i mantenir-lo estable i sostenible perquè permeti inversions de millora al municipi”.