Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exposició "Pedrolo, revelat negre" dona el tret de sortida a la 18a edició de "7lletres. El premi literari i més coses"

El passat dimecres 3 de maig es va inaugurar, a la biblioteca de Guissona, l’exposició "Pedrolo, revelat negre", un projecte de Miquel Traveria i Georgina Gorriz que s’inspira en les novel·les "Joc Brut" i "L’inspector fa tard" de Manuel de Pedrolo.

DILLUNS 08 MAIG 2023

L’acte va ser presentat per la consellera comarcal de Cultura, Elisabet Jové, i per Miquel Traveria, autor de les fotografies, a més de Dolors Pont, filòloga i tècnica del castell de Concabella, que acull l’Espai Pedrolo.

L’exposició consta de 26 imatges en blanc i negre que es complementen amb textos de les dues novel·les i amb una introducció d’Anna Maria Villalonga, comissària de l’Any Pedrolo. Catorze de les imatges estan inspirades en Joc brut i dotze en L’inspector fa tard.

Pedrolo, revelat negre reflecteix la intensitat, la foscor narrativa i el relat desesperançat i suburbial que, com comenta Anna M. Villalonga en la introducció, es capta a L’inspector fa tard i l’erotisme intens que es traspua a Joc brut.

La inauguració de l’exposició, que es podrà visitar fins al dia 23 de juny a la biblioteca de Guissona i del 29 de juny al 9 de juliol a la Sala Marsà de Tàrrega, és la primera de les set activitats programades per la 18a edició 7lletres.

La resta d’activitats que es duran a terme entre els mesos de maig, juny i juliol seran la visita guiada a la Ruta Pedrolo de Tàrrega, el 6 de maig; la presentació del llibre Instants d’intempèrie de Montse Milan, guanyador de la 17a edició de 7lletres, el 19 de maig a Cervera; un viatge literari i musical per l’obra de Josep Vallverdú, el 20 de maig a Sant Guim de Freixenet; la celebració dels 18 anys de 7lletres amb un cabaret literari a Cervera el 30 de juny; el lliurament del premi a Concabella el 7 de juliol i un sopar literari homenatge al Francesc Vicent Garcia, rector de Vallfogona.

7lletres. El premi literari i més coses és una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de Cervera, l’Ajuntament dels Plans de Sió i de l’Ajuntament de Tàrrega.


Informació i imatge aportat per 7lletres.