Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Institut La Segarra i la Paeria de Cervera organitzen les V Jornades d'Orientació a la Formació Professional

Els dies 28 i 29 d’abril tindrà lloc una nova edició de les Jornades d'Orientació a la Formació Professional, que preveuen activitats per als alumnes com tallers i ponències a càrrec de destacades figures del món de l’esport com Carles Folguera i Àlex Roca.

Cartell de les jornades 2022.
Cartell de les jornades 2022.

DIVENDRES 22 ABRIL 2022

El dijous 28 d'abril s'inauguraran les Jornades, a l’Auditori Municipal, amb una ponència de Carles Folguera, exporter d'hoquei sobre patins, pedagog i director de la Masia del FC Barcelona durant el període 2002-2019.
Carles Folguera parlarà sobre “Emprenedoria i alt rendiment esportiu: aprenentatges i entrenament” davant un públic format per alumnes de cicles formatius de grau mitjà i superior que finalitzen la seva formació aquest curs.

Al llarg dels dies 28 i 29 d'abril, a l’Institut La Segarra, s'impartiran tallers a petits grups d’alumnes per treballar les següents competències: “Treball en equip”, “Parlar en públic, llenguatge i actitud” i “Gestió de les emocions bàsiques”.

El divendres 29 tindrà lloc la ponència “El límit el poses tu”, a càrrec d'Àlex Roca, esportista conegut per haver acabat triatlons i curses com la Titan Desert 2019 sobreposant-se a una paràlisi cerebral amb un 76% de discapacitat física, dues operacions al peu i havent-se de comunicar amb llengua de signes.
Posteriorment es clouran les jornades amb les intervencions de la directora de l’Institut La Segarra, Verònica Llardén, i representació de la Paeria de Cervera.

Les Jornades pretenen reforçar i impulsar les competències clau dels alumnes per afrontar el mercat de treball essent professionals resolutius que tinguin habilitats transversals com: capacitat de comunicació, iniciativa i presa de decisions, capacitat de treballar en equip, disponibilitat d'aprenentatge, responsabilitat, resolució de problemes i creativitat, adaptació, lideratge i saber treballar amb pressió.
És una iniciativa de l’Institut La Segarra, que compta amb la coorganització i el finançament de la Paeria de Cervera, mitjançant el Centre d'Empreses Innovadores (CEI), i també amb fons europeus d'Emprenedoria del Ministerio de Educación y Formación Profesional, Next Generation.