Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Institut La Segarra i la Paeria han organitzat una nova edició de les Jornades d’Orientació a la Formació Professional

Els dies 27 i 28 de febrer han tingut lloc, a l’Institut La Segarra, les VII Jornades d'Orientació a la Formació Professional, que han inclòs activitats per als alumnes com tallers i ponències a càrrec de figures del món artístic com Miquel Sitjar i Pau Pinós (Lo Pau de Ponts).

Acte de cloenda de les Jornades.
Acte de cloenda de les Jornades.

DIJOUS 29 FEBRER 2024

El dimecres 27 de febrer es van inaugurar amb una ponència de Miquel Sitjar, actor de teatre, cinema i televisió. Sitjar va parlar sobre “Emprendre amb art” i l'escènica de l'emprenedoria des d'una vessant àmplia, i com el projecte de vida d'un actor és d'allò més emprenedor. El conegut actor ho va fer davant un públic format per alumnes de cicles formatius de grau mitjà i superior que finalitzen la seva formació aquest curs.

Al llarg dels dos dies, a l’Institut La Segarra s’han impartit tallers a petits grups d’alumnes per treballar les següents competències: “Treball en equip” (a càrrec d’Òscar Becerril i Maria del Olmo de Tàctica 360º), “Parlar en públic, llenguatge i actitud” (a càrrec de Verònica Soto i Gorka Bartolomé) i “Gestió de les emocions bàsiques” (a càrrec de Carles Folguera i Òscar Carrera).

El dimecres 28 va tenir lloc la ponència de clausura: “Emprendre en allò que més t’agrada”, a càrrec de Pau Pinós, conegut com Lo Pau de Ponts, que en pocs anys s’ha convertit en un dels artistes més coneguts del país. Ha recorregut tot Catalunya amb la seva guitarra i la seva naturalitat, espontaneïtat i alegria. Com diu ell mateix, toca arreu “per als padrins, les tietes i la canalla ”. Ara, s’atreveix amb les seves pròpies cançons i enfila una nova etapa.

Posteriorment es van donar per finalitzades les Jornades amb l’acte de cloenda, que va comptar amb les intervencions de la directora de l’Institut La Segarra, Verònica Llardén; el 1r tinent d’alcalde de la Paeria de Cervera, Ramon Augé; i una sorpresa musical per part de Lo Pau de Ponts.

 

Les Jornades pretenen reforçar i impulsar les competències clau dels alumnes per afrontar el mercat de treball essent professionals resolutius que tinguin habilitats transversals com: capacitat de comunicació, iniciativa i presa de decisions, capacitat de treballar en equip, disponibilitat d'aprenentatge, responsabilitat, resolució de problemes i creativitat, adaptació, lideratge i saber treballar amb pressió.

És una iniciativa de l’Institut La Segarra, que compta amb la coorganització i el finançament de la Paeria de Cervera, mitjançant el Centre d'Empreses Innovadores (CEI).