Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Càtedra Cervera Emili Pujol culmina amb èxit la 42a edició

Del 16 al 23 de juliol Cervera s’ha convertit en l’epicentre musical de Catalunya gràcies a la convocatòria de la Càtedra Emili Pujol, que aplega a la mateixa ciutat el Curs de Música, el Festival Internacional i la Fira de Lutiers.

Concert de cloenda del Festival (foto Jordi Prat).
Concert de cloenda del Festival (foto Jordi Prat).

DILLUNS 24 JULIOL 2023

La Càtedra Emili Pujol ha estat un èxit atès l’alt nombre de públic que ha assistit a tots els concerts, així com la satisfacció que mostren els alumnes que han participat al Curs de Música.

El Festival Internacional ha programat 10 concerts amb tots els aforaments plens 

El Festival Internacional va arribar, el dissabte 22 de juliol, a la seva màxima esplendor amb el “Concert de Cloenda”.
Un moment emotiu i especial, ja que es  va poder veure sobre l’escenari els alumnes del Curs de Música i gaudir de l’evolució formativa que han fet al llarg de la setmana de Càtedra. 
El concert, que va tenir lloc al Gran Teatre de la Passió, es va iniciar amb la Banda del Curs Internacional de Música de Cervera, seguida de l’Orquestra Jove, per donar pas posteriorment a l’Orquestra del Curs. 

El Festival Internacional ha programat un total de 10 concert de diferent format, on també s’hi sumen les actuacions musicals de l’anomenat OFF Festival, amb audicions d’alumnes al llarg de tot el matí d’aquest dissabte. 

Un Curs de Música amb 160 alumnes i el retorn dels estudiants internacionals

Un dels grans eixos de la Càtedra, el Curs de Música, ha certificat el seu bon estat de salut aplegant160 alumnes arribats des de Catalunya i de diferents poblacions de l’Estat espanyol.
A més, després del període de pandèmia, s’han recuperat clarament els estudiants de procedència internacional. En aquest sentit, el Curs ha acollit alumnes arribats de països com França, Noruega, Albània, Andorra, Egipte i Hongria.
Enguany, s’han impartit classes de violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, piano, flauta, oboè, clarinet, fagot, trompeta, trompa, trombó, saxo, banda i orquestra. Per fer-ho possible, l’organització ha contractat 22 professors d’alt  nivell i de diversa procedència, tots ells experts en el seu àmbit. Una novetat d’enguany és que el Curs de Música s’ha traslladat a l’Escola Jaume Balmes, ja que la Universitat està en obres.


Una Fira de Lutiers única al sud d’Europa

La Càtedra ha inclòs en una de les seves jornades, la fira del món lutier més important del sud d’Europa. 
Fins a 9 tallers, amb un total de 20 professionals dedicats a la luteria i als complements musicals es van reunir a l’Escola Jaume Balmes el dimecres, 19 de juliol, per mostrar el seu art i el resultat de la seva feina: uns instruments únics i de gran qualitat. 
Enguany s’hi han exhibit instruments d’un valor incalculable. Per exemple, s’hi ha pogut veure un dels violoncels que van pertànyer a Pau Casals. Es tracta d’un violoncel construït per Marc Laberte del 1921 a Mirecourt (França). Justament, amb aquest instrument, Casals va tocar durant dos anys en 55 concerts als Estats Units, en moltes sales de Bèlgica i Anglaterra.


Informació aportada per la Càtedra Cervera Emili Pujol.