Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, clou la 40a Càtedra Emili Pujol

Natàlia Garriga ha estat la primera consellera de l’actual Govern de la Generalitat que visita Cervera. Ha vingut el diumenge 18 de juliol, en motiu de la cloenda del 40è Festival internacional de música.

La consellera Natàlia Garriga i autoritats, davant de la Universitat (foto Jordi Prat).
La consellera Natàlia Garriga i autoritats, davant de la Universitat (foto Jordi Prat).

DILLUNS 19 JULIOL 2021

Abans del concert de cloenda, la consellera ha visitat la Paeria de Cervera, on ha signat el Llibre d’Honor i ha mantingut una reunió de treball amb el Consistori Municipal.

En la trobada, entre altres punts, s’ha demanat la col·laboració del Departament de Cultura amb la rehabilitació i el manteniment del patrimoni monumental de la ciutat, començant pels edificis de la Universitat, propietat de la Generalitat, i el Sindicat i Sant Domènec, de titularitat municipal.

Cervera es caracteritza per la riquesa del seu patrimoni cultural i monumental, que demostra l’esplendor de la ciutat en diferents etapes històriques.
Un total d’onze monuments del municipi estan catalogats com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) per la Generalitat: l’edifici de la Paeria (s. XVII-XVIII), el castell (s. XI), el nucli històric, la Universitat (s. XVIII), l’església de Sant Pere el Gros (s. XI), la parròquia de Santa Maria (s. XIV-XV), el recinte emmurallat (s. XIV), el Sindicat (s. XX) i els castells dels nuclis agregats Castellnou, la Prenyanosa i Malgrat.

La consellera ha afirmat que “em sento com a casa a Cervera, ciutat dels meus avis, que venia sovint a visitar” i sé que “és una ciutat que estima la cultura”. S’ha mostrat disposada a donar suport a l’activitat cultural i ajudar en la rehabilitació del patrimoni.

El paer en cap, Joan Santacana, li ha donat la benvinguda en la seva primera visita i ha afirmat que “esperem que hi hagi moltes més trobades per treballar plegats pel patrimoni i l’activitat cultural cerverina”.

També hi ha estat present el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, que ha destacat “Cervera aposta per la cultura d’una manera vigorosa i que la ciutat és un enclavament cultural de referència a les Terres de Lleida”.

En la reunió de treball, per la seva brevetat, només s’ha apuntat el tema del Patrimoni, sobretot pel que fa a la urgència de l’estat de la Universitat, però s’ha coincidit que la cultura al municipi necessita una trobada més extensa. El paer en cap, Joan Santacana, i la consellera, Natàlia Garriga, s’han emplaçat a mantenir en breu una reunió per tractar sobre la qüestió cultural cerverina.

 

Posteriorment, la consellera ha estat rebuda, a la plaça Major, per la senadora Sara Bailac; la vicepresidenta 2a de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach; el president del Consell Comarcal, Francesc Lluch; la diputada Rosa Perelló i la consellera comarcal Montserrat Farrera.

La comitiva s’ha desplaçat a la Universitat per assistir al concert de cloenda del 40è Festival internacional de música. L’acte ha estat presidit per la consellera Natàlia Garriga; el paer en cap, Joan Santacana; la vicepresidenta 2a de la Diputació, Estefania Rufach; i la direcció artística de la Càtedra Cervera, Estefania Balcells i Jaume Cortadellas.


El concert de clausura, “Contrastos”, ha estat un recital de violoncel i piano a càrrec de Laia Puig i Alba Ventura.
El Festival ha viscut, del 9 al 18 de juliol, set concerts de diversos estils, amb l’aforament disponible ocupat un 85% en la majoria d’actuacions.