Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa Major a les escoles

De l’1 al 4 de febrer, els nens i les nenes de P3 a 6è de primària de les escoles Jaume Balmes, Josep Arques i Les Savines de Cervera han viscut la Festa Major del Santíssim Misteri a partir d’una proposta pedagògica.

Visita de l'alumnat de 6è de l'escola Mn. Josep Arques a l'exposició d'elements festius.
Visita de l'alumnat de 6è de l'escola Mn. Josep Arques a l'exposició d'elements festius.

DIMECRES 09 FEBRER 2022

La proposta s’engloba dins un projecte educatiu transversal amb l’objectiu principal d’apropar la cultura popular, la llengua catalana i les tradicions a tot l’alumnat d’infantil i primària i les seves famílies.

La proposta pedagògica de la Festa Major d’Hivern s’organitza en nou unitats didàctiques, que corresponen a cada nivell, i es treballa l’àliga, la Senyera de la ciutat, les trampes, els macers, la història del Santíssim Misteri, el gegantó Joan Balaguer, els velluts i les Completes a través d’activitats motivadores, vivencials i significatives en català i en anglès.

Entre les activitats que es proposen destaquen les visites escolars a la Cervera Medieval, a la Parròquia, a la Capella del Santíssim Misteri i a l’exposició dels elements festius de la ciutat a la Paeria (Senyera de la ciutat, les trampes, les maces i els vestits).
Les visites s’inclouen dins el Pla Educatiu d’Entorn de la Regidoria d’Educació de la Paeria de Cervera i es duen a terme per guies turístics; mentre que les visites per conèixer l’àliga i el gegantó Joan Balaguer són a càrrec de voluntaris de la Confraria de l’Àliga i dels Geganters de Cervera, respectivament.

Aquest projecte, que està liderat pel grup del Seminari de Cultura Popular a les Escoles, de l’Agrupació Seny Major i la col·laboració del Servei Educatiu de la Segarra del Departament d’Educació, es desenvolupa des de l’any 2010 als centres educatius del municipi.
A més, també compta amb dues propostes pedagògiques més: Corpus i la Festa Major de Setembre.


Informació i imatge aportat pel Grup de Treball de Cultura Popular a les escoles de Cervera.