Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de Lutiers fa de Cervera la capital musical de Catalunya

La Càtedra Emili Pujol viu, dimecres 19 de juliol, la seva màxima esplendor i converteix Cervera en la capital catalana de la música clàssica amb la celebració, a la vegada, del Festival Internacional, el Curs de Música i la Fira de Lutiers.

Audició a càrrec del violoncel·lista Biel Garriga (foto Jordi Prat).
Audició a càrrec del violoncel·lista Biel Garriga (foto Jordi Prat).

DIMECRES 19 JULIOL 2023

Els passadissos de l’Escola Jaume Balmes acullen durant aquesta jornada 9 tallers, amb un total de 20 professionals dedicats a la luteria i als complements musicals.
Una Fira de Lutiers que enguany arriba a les dinovena edició i que està considerada com una de les més importants del sud d’Europa.

Entre els diversos instruments que ha exposat, destaca un dels violoncels que van pertànyer a Pau Casals. Es tracta d'un violoncel construït per Marc Laberte el 1921 a Mirecourt (França). Justament, amb aquest instrument, Casals va tocar durant dos anys en 55 concerts als Estats Units, en moltes sales de Bèlgica i Anglaterra. A més, va ser el violoncel que va utilitzar com a solista en l’Orquestra Pau Casals.
Durant el certamen firal, també s’ha fet una audició d’aquest instrument a càrrec de violoncel·lista, Biel Garriga.

La Fira de Lutiers culminarà aquesta nit amb un concert que també s’emmarca en el Festival Internacional. S’hi interpretarà el programa “Pau Casals a la Casa Blanca” i es reproduirà exactament el concert que Pau Casals va oferir a la Casa Blanca davant Kennedy l’any 1961. L’actuació també té l’al·licient que es podrà escoltar la interpretació dels professors del Curs de Música. En aquesta cas, seran Corrado Bolsi, al violí; Laia Puig i Erica Wise, al violoncel; Astrid Steinschaden i Alba Ventura, al piano.

El Festival Internacional s’obre al carrer i a nous estils demà dijous

El Festival Internacional, que se centra en el món de la música clàssica, cada any també s’obre a diferents estils i, demà dijous, 20 de juliol, farà una homenatge al món de la cobla.

Amb el propòsit d'“El Festival surt al carrer”, l’organització vol apropar la música a tot el públic amb un concert gratuït a la plaça Universitat. Anirà a càrrec de la Bellpuig Cobla, amb Concepció Ramió com a directora.

La Càtedra Cervera Emili Pujol es perllongarà fins al 23 de juliol amb múltiples activitats i
concerts.

Informació aportada per la Càtedra Cervera.