Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La música de 125 joves intèrprets omple el Paranimf de la Universitat de Cervera

Un total de 125 joves músics del Conservatori de Cervera i de l'Orquestra d’Oldenburg (Alemanya) van omplir, diumenge 29 d'octubre, l'escenari del Paranimf de la Universitat i van deixar petit el recinte, que va fer el ple de públic.

DIMARTS 31 OCTUBRE 2023

El concert culminava les activitats entre ambdós centres que es van dur a terme entre els dies 25 i 30 d’octubre. Es tractava de la tornada del viatge realitzat per l’Orquestra Andreví i la Banda del Conservatori a aquesta ciutat alemanya, que acollí els alumnes cerverins el passat mes de juliol.
La nombrosa representació alemanya va poder fer turisme per Cervera -on també se'ls va rebre a la Paeria-, Lleida i Montserrat, a més de celebrar el concert a Cervera i el de dissabte al Teatre Casal Agramuntí.

Activitats com aquesta donen sentit als esforços que tots els joves fan per aprendre a tocar el seu instrument i posar els coneixements en pràctica i en comú en formacions com l'orquestra i la banda. Han estat dies de convivència -els alumnes han estat allotjats a casa dels alumnes del nostre Conservatori-, de conèixer cultures i maneres de fer diferents, però també de compartir el gaudi i les ganes de fer música plegats.

El concert permeté escoltar l’Orquestra Jove Simfònica d’Oldenburg, sota la direcció del català Joaquim Palet, però també la unió dels alumnes de corda d’ambdues orquestres per oferir Puigsoliu del compositor català Joaquim Serra -i per tant donant a conèixer la nostra música. La Banda del Conservatori també actuà dirigida per Xesco Grau. Les dues grans formacions cerverines -Orquestra Andreví i la Banda- interpretaren la popular Sardana de les monges d’Enric Morera i després culminà el concert amb tots els membres de les orquestres i bandes per fer-nos escoltar Forrest Gump d’A. Silvestri, l’arxiconegut Pirates del Caríb de Klaus Badelt i la popular Dansa hongaresa núm. 5.de J. Brahms -on el públic compartí amb els músics tot fent palmells i amb un regust de concert d'any nou.

Una gran experiència per a tot l'alumnat, una activitat molt motivadora i un concert simfònic que donà a conèixer la feina que duen a terme els nombrosos professors de música d'ambdós centres i que així queda ben reforçada i pública.


Informació i imatge aportada per Santi Riu (Conservatori de Cervera).