Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Paeria aprova la creació del servei públic de bus urbà a Cervera

En el Ple ordinari del dijous 19 de maig es va aprovar, entre altres, l’establiment del servei municipal de transport públic urbà de Cervera, d’acord amb la memòria justificativa i els projectes d’establiment i de reglament aprovats prèviament per la Comissió d’Estudi.

DIMECRES 25 MAIG 2022

El servei de bus, que es preveu posar en marxa a finals d’estiu, s’oferirà dos dies per setmana: els dimarts i els divendres (mercat setmanal). Connectarà els barris més perifèrics (Ametllers, Sant Cristòfol, Sant Francesc, Ciutat Jardí i Antic camí de Castellnou) amb el centre per facilitar, sobretot, els desplaçaments al CAP, equipaments públics, mercat, comerços... Els horaris seran de matí i migdia, i el bitllet tindrà el preu d’un euro per dia i cinc euros l’abonament mensual.

El segon punt que es va aprovar fou el Pla Estratègic de Subvencions de la Paeria de Cervera per al període 2022-2024. Es tracta d’un instrument de gestió per facilitar la planificació dels ajuts i la seva execució. La Paeria de Cervera concedirà subvencions, mitjançant convocatòria pública o a través de convenis de col·laboració, amb la finalitat de fomentar la realització d’activitats d’utilitat pública o interès social per un valor de 195.887 euros anuals.

En tercer punt aprovat és el Pla de Mesures Antifrau de la Paeria, redactat amb l’objectiu de recollir les mesures de prevenció, detecció, correcció i persecució i l’avaluació dels riscos per a prevenir situacions de corrupció i/o conflicte d’interessos en l’execució dels diferents projectes.

Després es va aprovar la Modificació del protocol contra l'assetjament laboral a la Paeria, amb la finalitat de designar persones suplents de les que integren la Comissió d’Igualtat en cas que les titulars no puguin assistir a la reunió o que es trobin separades d’un cas al ser part implicada, i també es modifica el circuit d’actuació en cas que la persona acusada/denunciada formi part de la Comissió d’Igualtat.

Una modificació puntual del POUM per poder incloure l’ús de tanatori en sòl industrial. Es vol donar resposta a la manca de sales de vetlla i sales ecumèniques on celebrar cerimònies d’índole religiosa diversa, incloses aquelles de caràcter laic, i també oferir un millor servei i més ampli.

L’aprovació de la compatibilitat entre l’ús cultural i social i el d’oci i lleure a l’edifici del Casal de Cervera. Així es pot incrementar l’oferta lúdica al centre de Cervera, aprofitant l’històric edifici del Casal.

El Ple també va aprovar el compte de gestió recaptatòria 2021, l’expedient de modificació del pressupost núm. 7-2022, l’assignació de complements personals retributius a diverses treballadores i treballadors, i es va donar compte de l’execució del pressupost del 1r trimestre del 2022 i de l’informe trimestral de morositat.

Finalment, es van aprovar les tres mocions presentades:
En suport al model d’escola i a la llengua catalana, presentada per ERC.
Per blindar el model d’immersió lingüística, presentada per SIF i la CUP, segons petició de cinc entitats cerverines.
Per demanar que s’actuï amb urgència per pal·liar els greus efectes a les zones afectades per les gelades de l’abril del 2022, presentada per Junts per Cervera, a instància de la Unió de Pagesos.

Podeu visualitzar el vídeo del Ple en aquest enllaç al canal de Youtube de la Paeria.

Galeria d'imatges