Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Paeria aprova un fons de solidaritat per ajudar les famílies vulnerables a pagar el rebut de l’aigua

El Ple de la Paeria de Cervera, en la sessió ordinària del dimarts 23 de març, va aprovar, entre altres propostes, un conveni amb l’Empresa d’Aigües (EASCS) que dota amb 7.000 euros un fons de solidaritat per ajudar famílies amb dificultats econòmiques que no poden fer front al pagament del rebut de l’aigua.

DIVENDRES 26 MARÇ 2021

El fons de solidaritat és una ajuda que comporta l’exempció del pagament del deute corresponent al consum d’aigua a aquelles unitats familiars que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica.
L’aigua és un element de primera necessitat i amb aquesta iniciativa es pretén ajudar les llars que tenen dificultats per fer front a les despeses bàsiques.
La proposta, presentada per la Regidoria de Serveis Socials, es va aprovar per unanimitat.


També es van aprovar per unanimitat altres propostes com el conveni de l’Oficina Jove de la Segarra, la pròrroga del conveni per a la recerca etnològica i la modificació puntual del POUM a Castellnou.

El conveni de l’Oficina Jove de la Segarra regula la col·laboració entre la Paeria de Cervera i el Consell Comarcal per a la prestació dels serveis de Joventut en un equipament situat a la rambla de Lluís Sanpere, a Cervera, que facilita l’accés a joves del municipi i comarca.

Es va prorrogar per als anys 2021-2023 el conveni entre el Museu de Cervera i el Departament de Cultura per a la realització d’actuacions vinculades a la recerca, conservació i difusió del patrimoni etnològic de Catalunya. El conveni inicial era per al trienni 2018-2020 i, atès el bon funcionament del programa, es prorroga tres anys més.

A Castellnou es farà una modificació puntual del Pla de Millora Urbana (PMU) del nucli antic, que figura dins del POUM de Cervera. La modificació permetrà la rehabilitació d’unes edificacions d’ús agrícola per poder convertir-les en habitatges.


El Ple també va aprovar la modificació del contracte de serveis esportius amb l’empresa gestora de la piscina coberta, per adaptar el cost real del servei prestat a les restriccions vigents i el període que va estar tancat. La proposta va tirar endavant amb 8 vots a favor (4 ERC, 2 CUP i 2 SiF) i 5 abstencions (3 Junts i 2 PSC).
Una vegada aprovada la modificació del contracte, se’n va proposar una pròrroga per un període d’un any. Es va ratificar amb 10 vots a favor (4 ERC, 2 CUP, 2 SiF i 2 PSC) i 3 abstencions (Junts).

Finalment, es va aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdits 8/2021, amb 6 vots a favor (4 ERC i 2 CUP) i 7 abstencions (3 Junts, 2 SiF i 2 PSC); i la nova classificació de la plaça de Tresoreria dins de la plantilla, per unanimitat.


Pel que fa a les mocions, se’n va presentar una de suport a l’amnistia, dels grups municipals d’ERC, Junts i la CUP; i una de suport al raper lleidatà Pablo Hasél, a càrrec dels grups d’ERC i la CUP. 
Totes dos es van aprovar amb 11 vots a favor (4 ERC, 3 Junts, 2 CUP i 2 SiF) i 2 en contra (PSC).


Abans del desenvolupament de la sessió es va fer un reconeixement a Jordi Boquet, guanyador d’un Premi Gaudí del cinema català pel curtmetratge “Ni oblit ni perdó”, i es guardar un minut de silenci en memòria de Francesc Domènech, referent esportiu de la ciutat que va morir el passat 20 de març.

El Ple ordinari va tenir lloc de manera telemàtica i es va emetre en directe pel canal de Youtube de la Paeria de Cervera. Accedint a aquest canal es pot visualitzar el Ple del dia 23 de març de 2021 i també els anteriors.