Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Paeria compra la parcel·la del polígon on hi ha la nau del Centre d’Empreses Innovadores i altres serveis municipals

En el Ple extraordinari del dimarts 22 de febrer es va aprovar per unanimitat l’únic punt de l’Ordre del dia: la proposta de modificació de pressupost per realitzar les despeses d’inversió per a l’adquisició d’una finca del polígon industrial propietat de l’Institut Català del Sòl.

DIJOUS 24 FEBRER 2022

La finca és una parcel·la de 8.392 m2, que inclou una nau industrial de 2.880 m2 de superfície construïda. En aquesta nau estan ubicats diferents serveis municipals: el Centre d’Empreses Innovadores (CEI), amb mòduls per a set empreses i despatxos per a reunions i sala d’actes; els serveis tècnics de les Àrees de Promoció Econòmica, Fires i Mercats de la Paeria, i el magatzem de la Brigada Municipal. 

La Paeria de Cervera té llogada la nau a l’Incasòl des de l’any 2009, amb un contracte d’arrendament que representa una despesa anual d’uns 60.000 euros, partida que penalitza el capítol de despeses corrents del pressupost. 

Des de la Paeria es valora molt positivament el funcionament de les instal·lacions i dels serveis que s’ofereixen, i s’ha optat per l’adquisició de la parcel·la amb l’objectiu d’optimitzar els recursos econòmics. 

Segons el regidor d’Hisenda, Jordi Pons, aquesta operació “permetrà disposar d’un important equipament com a propietat municipal, facilitarà la realització d’inversions de millora i d’eficiència energètica, es disposarà de superfície de sòl per poder-hi realitzar les actuacions que es creguin necessàries i es crearà estalvi a nivell de despesa corrent”.

La compra de la parcel·la, situada a l’avinguda de les Garrigues, 20 (polígon industrial), ha tingut un cost de 925.706 euros.
El contracte d’arrendament preveia una opció de compra per un import d’1,4 milions d’euros, molt superior, uns 500.000 euros, més dels que s’ha pagat finalment. El nou import s’ha acordat a partir de les valoracions dels Serveis Tècnics de la Paeria i de les negociacions de l’Equip de Govern amb l’Incasòl.

Per fer-hi front s’executarà un deute que l’Incasòl té declarat amb la Paeria, d’un valor de 450.000 euros, per compensar parcialment la compra, i també es demanarà un préstec bancari, per valor de 475.000 euros, per afrontar la resta de l’import de la compra. 

El préstec bancari suposarà que els imports de les partides pressupostàries que fins ara estan destinades a l’arrendament de la nau, es destinaran a retornar el capital del préstec i a pagar els interessos corresponents. Una vegada amortitzat aquest préstec, la Paeria generarà, en futurs pressupostos, un estalvi sobre la despesa actual d’aquesta nau.