Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Paeria de Cervera aprova el Pla Local de Joventut 2022-2026

En el Ple ordinari del dijous 20 de gener es va aprovar, entre altres, el Pla Local de Joventut per al període 2022-2026, un document que defineix les polítiques de joventut que es volen impulsar els propers quatre anys.

DIMECRES 26 GENER 2022

Malgrat que inicialment s’havia d’aprovar l’any 2020, quan acabava l’anterior Pla, l’aprovació no s’ha fet fins ara ja que, davant la pandèmia derivada de la Covid-19, la Secretaria General de Joventut va concedir una pròrroga a tots els municipis i comarques amb el compromís de redactar i aprovar els Plans corresponents en els propers anys.

Després de molts mesos de treball, el Ple de la Paeria de Cervera, amb el vot favorable de tots els regidors, va donar llum verda al nou Pla Local de Joventut.

Segons la regidora de Joventut, Meritxell Ramon, aquest Pla vol “dinamitzar i mobilitzar el col·lectiu jove de Cervera a través de l’Espai Jove El Racó, potenciar la participació de les persones en el dia a dia del municipi i, al mateix temps, reforçar el suport a les entitats juvenils del municipi”.

El document és públic i es pot consultar a la web de l’Espai Jove: https://elracojove.cervera.cat/actualitat/pla-local-de-joventut-2022-2026-cervera.pdfPle de la Paeria de Cervera (20 de gener) 

El Ple també va aprovar de manera definitiva el projecte bàsic i executiu del nou pavelló poliesportiu de Cervera, amb un pressupost total de 3.996.914 euros. Amb el projecte aprovat es podrà sol·licitar subvencions a la Generalitat quan obrin una línia d’ajuts per a la construcció d’equipaments esportius. El nou pavelló està previst que s’edifiqui en una parcel·la annexa a la zona esportiva, situada al nord de la piscina coberta.

La resta de punts que es van aprovar en la Sessió Plenària són: l’adhesió a l'acord marc de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per a la contractació del subministrament d’energia elèctrica a uns preus més avantatjosos, el conveni amb el Consell Comarcal de la Segarra en matèria de Serveis Socials, la pròrroga per a l’any 2022 del conveni de mediació per al lloguer social, el conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a la borsa de mediació, una addenda al conveni de cooperació amb el Departament de Salut per a la coordinació de serveis públics en motiu de la Covid-19, i el conveni amb el Departament d’Educació per a la creació de l'Oficina Municipal d’Escolarització.

Finalment, es va aprovar la moció presentada per Junts per Cervera: “Moció per aclarir la veritat sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost del 2017”.


El Ple, que va tenir lloc dijous 20 de gener, es va tornar a celebrar de manera telemàtica com a mesura de prevenció davant els contagis de Covid-19. Es va retransmetre en directe al canal de Youtube de la Paeria, des d'on es pot visualitzar: https://www.youtube.com/user/paeriacervera