Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Paeria de Cervera i la Fundació ONCE signen un acord per promoure l’ocupació de les persones amb discapacitat

El paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana, i la secretària general d'Inserta Empleo, l’entitat de la Fundació ONCE per a la formació i l'ocupació, Virginia Carcedo, han signat un conveni Municip per fomentar l'ocupació de les persones amb discapacitat a Cervera.

DIVENDRES 16 ABRIL 2021

El conveni estableix un marc de col·laboració per millorar la situació al mercat laboral de les persones amb discapacitat mitjançant programes de formació, captació, derivació, orientació i inserció per aconseguir el seu accés a l'ocupació de qualitat.

Així mateix, preveu el disseny conjunt i l’execució d'accions específiques per a joves amb discapacitat, amb la finalitat d'impulsar la seva incorporació al mercat laboral i conscienciar el teixit empresarial en l'aposta pel talent jove. També inclou la col·laboració amb el teixit associatiu del municipi perquè la prestació de serveis a persones amb discapacitat es canalitzi a través de les entitats.

Un altre dels objectius del conveni és sensibilitzar la ciutadania, agents socials, organitzacions i institucions sobre les capacitats de les persones amb discapacitat, a més del desenvolupament d'accions de difusió perquè la societat conegui les diferents actuacions que es porten a terme. També es promou la participació en fires, jornades, seminaris o altres activitats.

Aquestes tasques estaran coordinades i supervisades per una orientadora laboral, que l’Associació Inserta Empleo posa a disposició de la Paeria de Cervera a partir del mes de maig de 2021. S’ubicarà en una oficina municipal, al Club de Feina, el primer dimarts de cada mes, en horari de 8 a 15.30 hores.

Segons la regidora de Promoció Econòmica, Mercè Carulla, “un dels objectius de la Paeria és fomentar, facilitar, promocionar i impulsar tota classe d’actuacions generadores d’ocupació i de desenvolupament de l’activitat econòmica i de la millora de l’ocupabilitat al municipi”.

El conveni que ara s’ha signat es va aprovar al Ple de Paeria de Cervera el passat 19 de gener de 2021.

S'emmarca en els Programes Operatius d'Inclusió Social i de l'Economia Social (Poises) i d'Ocupació Juvenil (POEJ), que està desenvolupant la Fundació ONCE, a través d'Inserta, amb el cofinançament del Fons Social Europeu i la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, per incrementar la formació i l'ocupació de les persones amb discapacitat.


Cervera, 16 d'abril de 2021.