Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comissió de seguiment del contracte programa de serveis socials

Representants polítics i tècnics de la Paeria de Cervera i del Consell Comarcal de la Segarra han constituït, dimarts 15 de febrer, la comissió de seguiment dels diferents serveis socials que integren el contracte programa.

DIMECRES 16 FEBRER 2022

Amb aquesta comissió es vol agilitzar la coordinació política i tècnica d’ambdues administracions en aquest àmbit.

El contracte programa és una eina de gestió que permet establir una relació equilibrada entre les parts, caracteritzada per una corresponsabilitat del govern català i del govern local en la gestió, la prestació i la implementació de diferents serveis al territori, mitjançant l'establiment d'accions, obligacions i competències per cadascuna de les parts.

Així doncs, aquest document, que compta amb una vigència de 4 anys, pretén establir els eixos estratègics, els objectius generals, les actuacions, els mecanismes d'avaluació i el finançament que permetin aquesta major eficiència i eficàcia en la gestió dels serveis.

Durant el transcurs de la reunió, les dues parts han intercanviat opinions sobre els eixos estratègics i els objectius generals dels diferents serveis per als propers anys, tant dels serveis existents com de possibles nous serveis dels quals es pugui beneficiar la població cerverina i del conjunt de la Segarra.

Per aquest motiu, aquesta comissió -integrada per representants de les àrees de Serveis Socials, Ciutadania, Polítiques d’Igualtat i Joventut de les dues administracions- ha acordat realitzar reunions periòdiques per tal de poder fer un seguiment de l’estat dels diferents programes i serveis.

El paer en cap i regidor d’Acció Social i Ciutadania, Joan Santacana, destaca que “amb aquesta comissió, tant la Paeria com el Consell Comarcal hi sortirem guanyant ja que podrem treballar d’una forma més eficient i coordinada per atendre les necessitats i/o demandes de les persones de Cervera i la Segarra”.