Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Paeria participa a la commemoració dels 40 anys de l’Associació Catalana de Municipis

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) va celebrar, dissabte 16 d’octubre a Vic, l’acte de commemoració dels 40 anys d’història, amb l’assistència de més de 150 representants del món local, entre els quals el 1r tinent d’alcalde de la Paeria de Cervera, Ramon Augé.

El tinent d'alcalde Ramon Augé va prendre part en l'assemblea de l'ACM.
El tinent d'alcalde Ramon Augé va prendre part en l'assemblea de l'ACM.

DIMECRES 20 OCTUBRE 2021

L’acte va servir per fer un reconeixement no només a la trajectòria de l’entitat municipalista ACM, nascuda a Vic el 1981, sinó també al paper del municipalisme català i dels seus representants en el progrés i la millora del país en les darreres quatre dècades. 

Les autoritats que van encapçalar l’acte foren la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs; el vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; el president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler; i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra.

 

Associació Catalana de Municipis

L’entitat va néixer el 3 d’octubre de 1981 a Vic, arran de la iniciativa d’un centenar de municipis catalans que es van agrupar per sumar esforços i defensar els seus interessos de forma conjunta. Actualment, 1.021 ens locals formen part de l’ACM com a socis (940 ajuntaments, entre els quals la Paeria de Cervera; 41 consells comarcals, 4 diputacions, 29 EMDs i 7 consorcis o mancomunitats).

La trajectòria de l’ACM ha fet que, de néixer com a una simple associació de defensa dels interessos dels municipis, hagi passat a liderar la representació municipalista de Catalunya i s’hagi convertit en un autèntic organisme prestador de serveis als ens locals. Avui en dia, ofereix serveis de formació als electes locals i treballadors de l’administració local; assessoria i consultoria en qüestions jurídiques locals; representació i defensa dels interessos del municipalisme en organismes externs i institucions polítiques; i facilita que els ens locals puguin adquirir i contractar productes i serveis amb estalvi econòmic i procedimental a través de la Central de Compres.