Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Paeria rehabilita un mur i l’esplanada de la plaça del Castell

La Regidoria d’Urbanisme ha impulsat unes obres, que han acabat aquest mes de maig, per arranjar un tram de mur en mal estat i la plaça de davant del castell de Cervera.

Zona d'aparcament de davant del castell.
Zona d'aparcament de davant del castell.

DIVENDRES 27 MAIG 2022

Els treballs, que han tingut una durada de dos mesos, han estat executats per l’empresa Ribalta i Fills. Han representat una inversió de més de 23.000 euros, a càrrec de fons propis de la Paeria de Cervera. 

L’actuació es va haver de portar a terme a causa del mal estat en què es trobava el mur del carrer de sota l’aparcament del castell. Havia sofert despreniments després de les tempestes i representava un perill per als vehicles i les persones.

El mur s’ha refet i les obres també han inclòs l’arranjament de l’esplanada d’accés al recinte del castell. En aquest espai, que s’usa com a aparcament de vehicles, s’han construït desaigües i s’ha col·locat sauló compactat.
 

Segons el regidor d’Urbanisme, Ramon Augé, amb aquestes obres “es millora la plaça de davant del castell, un espai emblemàtic en la història de la nostra ciutat que l’any 2026 celebrarà el mil·lenari”.

El castell de Cervera, documentat per primera vegada el 1026, està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Fou destruït al segle XIX i actualment resten vestigis de la planta, alguns murs i part de la façana, que es va restaurar.