Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Paeria suspèn la taxa per ocupació de la via pública per ajudar el sector de l’hostaleria i la restauració

El Ple de la Paeria de Cervera, en la sessió ordinària del dimarts 19 de gener, va aprovar, entre altres propostes, la suspensió fins al 31 de desembre de 2021 del cobrament de la taxa per a l’ocupació de la via pública amb taules i cadires.

DIVENDRES 22 GENER 2021

Aquesta mesura, que es va aprovar per unanimitat, s’adopta per ajudar l’hostaleria i la restauració locals, un sector molt perjudicat per les restriccions per a la contenció de l’epidèmia de Covid-19.
D’aquesta manera, els bars, restaurants i cafeteries de Cervera no hauran de pagar cap taxa per col·locar taules i cadires a les terrasses durant els pròxims mesos.

Pel que fa a les ordenances fiscals també es va aprovar la derogació de la taxa reguladora de la zona blava, amb 6 vots favorables (4 ERC i 2 CUP), 5 abstencions (3 JuntsxCat i 2 PSC) i 2 en contra (SiF).
Al Ple anterior, el passat 1 de desembre, es va aprovar l’extinció del contracte dels parquímetres de la zona centre de la ciutat, vigent des del 1998 i que havia quedat obsolet. Atès que ja no existeix el contracte ara es deixa sense efecte l’ordenança fiscal.
Quant a la regulació de l’aparcament de vehicles a la zona comercial, la setmana vinent es reunirà la Taula de Mobilitat de Cervera per consensuar la fórmula a adoptar a partir d’ara.

L’any 2021 es continuarà destinant un 5% de les retribucions i indemnitzacions per assistència a òrgans col·legiats dels càrrecs electes de la Paeria a projectes destinats a l’atenció de persones i/o col·lectius vulnerables.
Aquesta proposta, que es va aprovar per unanimitat, dona continuïtat a la de l’any 2020. En el Ple del 30 de juliol de 2020 es va aprovar destinar un 5% de les retribucions a projectes socials. L’import entre l’1 d’agost i el 31 de desembre puja un total de 2.521 euros. Aquest import es va aprovar, per unanimitat, destinar-lo a ajudes per a les famílies en l’àmbit educatiu.

El Ple també va aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdits 1/2021, un conveni de col·laboració amb Inserta Empleo ONCE, l’adhesió al Pla Estratègic per al desenvolupament local i l’ocupació a la Segarra, l’adhesió a l’Aliança Educació 360º i l’inici dels tràmits per a l’adhesió a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS).

La finalitat de XMESS és promoure, reforçar i consolidar les iniciatives socioeconòmiques d’economia social i solidària (ESS), que han demostrat la seva capacitat per resoldre necessitats molt diverses de la ciutadania ─del treball al consum o al crèdit─ i per enfortir la qualitat de vida, la justícia social, la participació́ democràtica i la sostenibilitat.
L’adhesió a la Xarxa es va aprovar amb 9 vots a favor (4 ERC, 3 JuntsxCat i 2 CUP) i 4 vots en contra (2 PSC i 2 SiF).

En canvi, es va desestimar l’inici dels tràmits per a l’adhesió de la Paeria de Cervera a la Xarxa Municipal d’Energia Pública (XMEP), amb 7 vots en contra (3 JuntsxCat, 2 PSC i 2 SiF) i 6 vots a favor (4 ERC i 2 CUP).

Finalment, es va aprovar la moció en suport a les persones encausades per les manifestacions de la tardor del 2019. Presentada de manera conjunta per la Segarra x la Independència, l’ANC, Òmnium Cultural, la Forja i el Centre Obrer de Cervera, es va aprovar amb 11 vots a favor (4 ERC, 3 JuntsxCat, 2 CUP i 2 SiF) i 2 abstencions (PSC).

Abans de la part resolutiva del Ple, va tenir lloc el sorteig per a la composició de les taules electorals de les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer. El sorteig es va efectuar a través d’un programa informàtic que escull de manera aleatòria presidents, vocals i suplents de les meses. Aquestes persones rebran la comunicació pertinent al seu domicili.

El Ple ordinari va tenir lloc de manera telemàtica i es va emetre en directe pel canal de Youtube de la Paeria de Cervera. Accedint a aquest canal es pot visualitzar el Ple del dia 19 de gener de 2021 i també els anteriors.

Cervera, 22 de gener de 2021.