Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Passió de Cervera estrena la temporada 2022

Després de dos anys d'aturada per la pandèmia, Cervera torna a reviure les representacions de la Passió, que es van iniciar el diumenge 27 de març, amb l'assistència de més de 200 espectadors.

Representació de La Passió.
Representació de La Passió.

DILLUNS 28 MARÇ 2022

La resta de funcions seran els dies 3, 9, 15, 24 i 30 d’abril.
Les entrades i tota la informació està disponible a la pàgina web www.lapassiodecervera.com.

La Passió de Cervera és una de les més multitudinàries i antigues de Catalunya, ja que la seva història es remunta a l’any 1477, convertint-se així en la Passió més antiga d’Europa.

Arriba a mobilitzar més de 300 persones, entre equip artístic i tècnic.
Enguany presenta diverses novetats que afecten sobretot la durada de l’espectacle i el seu dinamisme escènic. Uns canvis que volen apropar aquesta representació a les formes de consumir teatre més actuals i per a un públic acostumat als ritmes més ràpids.

La Passió de Cervera, un referent d'àmbit europeu
Més de 500 anys d'història converteixen les representacions de la Passió de Cervera en la més antiga del món, situant documentalment el seu naixement l'any 1477.
Davant la importància històrica i social, l’any 1969, les representacions de La Passió de Cervera es declararen d’interès públic.
L’èxit ha estat constant de llavors ençà i, malgrat que el text continua essent el mateix, l’escenificació ha sofert innombrables millores i la direcció artística s’ha professionalitzat.
S’han incorporat dos escenaris laterals al Gran Teatre de La Passió, que ofereixen una visió espectacular amb els 40 metres totals de boca d’escenari, essent el teatre amb la boca més gran d’Espanya i la tercera d’Europa.
La construcció de decorats corporis en el 90% de les escenes, els quals ofereixen una espectacularitat realista a tots els espais, i combinen recordant la bellesa històrica dels grans antics decorats de paper que encara es conserven en algunes escenes. Amb la renovació de l’apartat luminotècnic totalment digitalitzat, s’ofereix un ambient determinat en cada ocasió, conjuntament amb el so, també digitalitzat, que realça amb més potència i qualitat sonora les escenes de l’espectacle. La nova elaboració del vestuari; reproducció fidel a la indumentària del temps.
Els efectes especials introduïts amb gran espectacularitat fan que l’espectador gaudeixi d’un espectacle complert en tots els sentits. Tot això, i la col·laboració de 300 persones a l’escenari, configuren un espectacle àgil i modern, oferint una visió espectacular i realista de les tradicionals representacions de La Passió de Cervera.

Informació aportada pel Patronat de la Passió de Cervera.


La Passió de Cervera al Telenotícies de TV3: enllaç a la notícia.