Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Segarra és la setena comarca de Catalunya en índex de reciclatge

Segons les dades de l’Agència de Residus de Catalunya, a la Segarra l’any 2020 es van generar gairebé 11.000 tones de residus municipals, un increment de més del 8% respecte de l’any anterior, tant de fraccions reciclables com de resta.

Una de les visites realitzades per les informadores ambientals.
Una de les visites realitzades per les informadores ambientals.

DIVENDRES 13 AGOST 2021

Podria semblar que amb la pandèmia, com que el món es va parar, havia de disminuir la generació de residus, però no ha estat així, ans el contrari.

En el cas de les deixalleries comarcals de Cervera i Guissona, es van gestionar un 30 % més de residus que el 2019, un increment mai vist. Entre les deixalleries i la recollida d’objectes voluminosos a domicili es van recollir unes 1.700 tones.

Segons les recents dades publicades per l’Agència de Residus de Catalunya, la Segarra és la setena de comarca de Catalunya quant a índex de reciclatge. Les comarques amb millors índexs de reciclatge són les que tenen implantada la recollida porta a porta.

Per mantenir el reciclatge és imprescindible dur a terme un seguiment i realitzar campanyes de comunicació. A la Segarra, l’any 2020, tot i la pandèmia, es van realitzar 1.364 visites domiciliàries i a establiments comercials.

 

Informació i imatge aportat pel Consell Comarcal de la Segarra.