Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Equip d’Atenció Primària de Cervera, agraïts que el Pregó de Festa Major donés veu als professionals sanitaris

Joaquim Granell Turull, metge de família de l’lEAP Cervera, va ser l’encarregat el passat divendres de pronunciar el pregó de la Festa Major, en representació de tots els professionals del Centre d’Atenció Primària

DIJOUS 01 OCTUBRE 2020

Un encàrrec de la Paeria de Cervera que va retre homenatge a la feina de tots els professionals sanitaris, especialment als que han estat a la primera línia per fer front a la pandèmia de la Covid-19.

Granell va fer referència durant el seu discurs a la “necessitat d’establir canvis significatius en el sistema sanitari general i al model residencial de la tercera edat. Canvis que fa anys que els professionals de la salut estem reclamant i que la pandèmia ha fet sortir a la llum”, va afirmar i va parlar d’una “refundació del sistema sanitari”. Un sistema sanitari “més fort i adaptat a la realitat actual”.

“La pandèmia de la Covid-19 ha demostrat la importància transcendental d’un bon sistema de salut, basat en unes estructures professionals i uns equipaments sòlids, per donar estabilitat a la societat. Sense salut no hi ha economia i sense salut no hi ha futur”, va afegir.

Granell es va preguntar si és compatible la Covid-19 i la celebració de la Festa Major. “No, no són compatibles amb la festa que coneixem, no ens podem permetre la proximitat de les relacions socials que comporta una festa major”, però tanmateix va defensar que “la cultura és segura”, sempre que tothom segueixi les recomanacions i les mesures de seguretat per evitar contagis.

Podeu escoltar el pregó en aquest enllaç.
Podeu veure l'acte amb el Pregó de Festa Major al canal de Youtube de la Paeria.


Informació i imatge aportat pel Departament de Salut.

Cervera, 1 d'octubre de 2020.