Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les directores de la Coral Infantil Nova Cervera assisteixen a les Jornades de treball i formació del SCIC

Les directores i membres de la Coral van rebre una formació musical específica a càrrec de diversos professionals, en el marc de la 109a Jornada de Treball del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC).

DIMARTS 22 FEBRER 2022

La jornada es va desenvolupar a les instal·lacions de l'Institut Escola Oriol Martorell de Barcelona el diumenge 20 de febrer.

Des de primera hora del matí, les directores de l'entitat van dividir-se entre les dues propostes de formació que s'hi oferien. Una primera anava destinada a la descoberta del repertori infantil recollit en el 10è Cançoner del SCIC, que és un recull de cançons pensades per als cantaires més petits de les corals, amb una temàtica adreçada a les edats més primerenques i dividit en les temàtiques següents: Natura, Calendari, Bestiari, Fantasia i Jocs Cantats. Al capdavant hi havia directors del SCIC amb trajectòria en l'arranjament i adaptació de cançons i pedagogia d'assajos corals adreçats als infants, com és el cas de l'Abel Castilla o la Mireia Cadevall. S'hi van poder veure diferents propostes corals acompanyades d'elements naturals i de coreografies, danses i jocs, per tal de fer més vivencial l'aprenentatge de la música coral. 

La segona proposta anava adreçada als directores dels grups de Mitjans i Grans de les entitats corals, la qual va anar a càrrec del reconegut compositor i pianista català Albert Guinovart i el director escènic David Pintó, que juntament amb el prestigiós director de cors Pablo Larraz, van oferir una formació basada en la cantata musical "Ve-t'ho aquí", que és un encàrrec del SCIC en motiu de la 55a Trobada General, que es durà a terme la propera primavera.
En aquesta edició, en un format descentralitzat per raó de la pandèmia, tindrà entre els seus actes destacats un concert a l'Auditori Enric Granados de Lleida el dissabte 29 de maig de 2022, el qual esperem que esdevingui una efemèride en tots els sentits i una experiència inoblidable per a tots i totes les cantaires que hi participaran.

La Jornada de treball i formació va finalitzar amb la celebració de l'assemblea ordinària del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, agrupació de la que en forma part la Coral Infantil Nova Cervera i participa activament de les seves activitats des de 1971.


Informació i imatge aportat per la Coral Infantil Nova Cervera.