Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"L'Espill Encantat” programa nou funcions al Teatre Ateneu de Guissona

El projecte comunitari "L'espill encantat", impulsat i produït pel Conservatori de Cervera, reuneix més de 450 alumnes, de set escoles i tres instituts, en una aventura artística i educativa que es representarà davant del públic, al Teatre Ateneu de Guissona, entre els dies 13 i 19 de març.

DIVENDRES 08 MARÇ 2024

La cantata "L'Espill Encantat”, composta per Jordi Castellà, es basa en el poemari "Quadern de música" de l'escriptor Jaume Ferran, que inspira un espectacle que captura la bellesa de la música i les arts escèniques. L’obra, fruit de l’adaptació d’un text de Montse Pont, està escrita per a cor, solistes, narrador i conjunt instrumental.

Experiència i aprenentatge a través de l'art
"L'Espill Encantat" no és només un espectacle, sinó una oportunitat d'aprenentatge i creixement
personal. A través d'un treball interdisciplinari que relaciona la música i les arts escèniques amb
diversos àmbits curriculars, l’alumnat -durant tot el curs acadèmic- aprèn a expressar-se i col·laborar
de forma creativa. El claustre de professorat del Conservatori de Cervera, format per més de 30
docents, dona suport -presencialment, a les aules de les escoles i instituts- en un total de 176
sessions, repartides entre els mesos d’octubre de 2023 i març de 2024.

Cultura i comunitat
Amb un total de nou funcions programades al Teatre Municipal Ateneu de Guissona, entre els dies 13 i 19 de març de 2024, "L'espill Encantat" pot arribar a 3.000 persones de públic escolar i familiar. Així doncs, els nens i nenes que participen al projecte tenen l'oportunitat de mostrar el seu treball davant d'amics, familiars i públic general, reforçant els llaços de col·laboració entre les escoles, els instituts i la comunitat local.

Repartiment artístic
El cor infantil, format per l'alumnat d’escoles i instituts és el factor determinant del projecte comunitari. No obstant això, no seria possible sense el talent i la dedicació d’un equip artístic d’excepció encapçalat per Ainet Jounou, jove actriu destacada a la pel·lícula "Alcarràs", dirigida per Carla Simón i guardonada amb l’Os d'Or al Festival de Cinema de Berlín; Josep Ferrer, actor i cantant amb una extensa carrera en l'òpera i els musicals, amb participacions notables al Gran
Teatre del Liceu en produccions com "Le nozze de Figaro", "D.Q. en Barcelona" de La Fura dels Baus, i "Macbeth"; i Júlia Bonjoch, actriu en diverses produccions teatrals i musicals, com "Pares Normals" de Sergi Belbel, "El petit príncep" i "Cantando Bajo la Lluvia," dirigides per Àngel Llàcer i Manu Guix.
Tots ells comparteixen escenari amb Montserrat Isanta, soprano; Laura Cots, mezzosoprano; i una
orquestra d’11 músics formada per professores i professors del Conservatori de Cervera. Les ballarines -Patrícia Nieto, Paula Patsi i Mariona Sabartés- de la Companyia de Dansa “Montse Esteve” estableixen un nexe d’unió entre les emocions i la màgia de l'obra, i connecten amb les arrels locals a través de la seva interacció amb la colla castellera Margeners de Guissona i la Colla de Geganters de Guissona. Més d’un centenar de persones a l’escenari fan possible cadascuna de les funcions.
La direcció artística és obra de Xavier Hidalgo, mentre que la direcció musical és duta a terme per Jordi Castellà.

El projecte compta amb el suport del Departament de Cultura i del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, del Consell Comarcal de la Segarra, de la Paeria de Cervera i de l’Ajuntament de Guissona, així com també del Servei Educatiu de la Segarra, del Pla Educatiu d’Entorn de Cervera i de Guissona i del Museu de Guissona. A part, la iniciativa implica més de deu empreses i entitats del territori, destacant el patrocini de bonÀrea, entre altres.

Informació aportada pel Conservatori de Música de Cervera.

Enllaç a la venda d'entrades.

El programa informatiu "InfoK" del canal SX3 es fa ressò del projecte en aquest clip.