Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lluït inici de les activitats de Nadal

Amb l’encesa dels llums de Nadal, el divendres 4 de desembre, es va donar el tret de sortida a les activitats nadalenques que s’organitzen a Cervera amb la finalitat de dinamitzar el comerç local.

Encesa dels llums a la plaça Universitat (foto Jordi Prat).
Encesa dels llums a la plaça Universitat (foto Jordi Prat).

DILLUNS 05 DESEMBRE 2022

Enguany la il·luminació nadalenca consta de 85 punts de llums distribuïts per la ciutat i els nuclis del municipi. Els llums són amb tecnologia LED per reduir el consum energètic.

Com a novetats, cal destacar la instal·lació d’un arbre de 8 metres d’altura i una caixa de regal, a la plaça Universitat, i un arc lluminós, a la plaça Santa Anna. A més s’han il·luminat de manera especial els emblemàtics edificis de la Paeria i la Universitat de Cervera. 

L’enllumenat estarà en funcionament fins al 6 de gener, en horari de 17.30 a 22 hores, excepte la setmana del 24 al 31 de desembre, que es tancaran a la 1 de la matinada.

És una iniciativa conjunta de la Regidoria de Promoció Econòmica de la Paeria i l’Associació de Comerciants de Cervera. 

L’acte oficial d’encesa va comptar amb la participació del paer en cap, Joan Santacana; el regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé; el regidor d'Educació i Seguretat, Ricard Vicente; el president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch; i una representant de l'Associació de Comerciants de Cervera, Ester Pallarés.

 

Fira de col·leccionisme de Playmobil i LEGO 

L’església de Sant Domènec acull, del 3 al 6 de desembre, aquesta exitosa iniciativa adreçada al públic familiar. La Fira conté diorames amb les populars figures de Playmobil i amb LEGO, parades de venda i organitza activitats per als infants. L’horari d’obertura és de 10 a 14 i de 16 a 20 hores, excepte el dimarts 6, que tancarà a les 19 hores. 

La inauguració de la Fira, el dissabte 3, va anar a càrrec del paer en cap, Joan Santacana; el regidor de de Promoció Econòmica, Ramon Augé; la diputada provincial Rosa Perelló; i el president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch.

 

Exposicions de caganers i de pessebres 

Una altra de les novetats és la 1a Exposició de Caganers a Cervera, organitzada per la Regidoria de Festes i l'Associació d'Amics del Caganer.

La mostra es va inaugurar, dissabte 3, a càrrec de Xavier Borrell, president de l'Associació d'Amics del Caganer, i el dissenyador Roger Farré, nomenat Caganer de l’Any 2022. El jove cerverí Roger Farré va obtenir aquest reconeixement pel disseny de l’àlbum i els cromos d’El Caganer Amagat, exitosa iniciativa cerverina que enguany arriba a la tercera edició amb novetats. 

També es van inaugurar i presentar totes les altres mostres tradicionals que es poden visitar a l’església de Sant Joan: els treballs nadalencs fets per les escoles de Cervera; el pessebre de guix de Tomàs Puig; els diorames “La Sagrada Família, llums i ombres” i “Reis i astres” de Jordi Creus; pessebres d’arreu de Carme Bonet; “Fem el pessebre”; i el pessebre retallable. 

El paer en cap, Joan Santacana; i el regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé, també van participar en l’acte inaugural de les exposicions.

Es poden visitar dels dies 4 a 11, 17 i 18 de desembre, de 12 a 14 i de 18 a 20 hores, i els dies 24, 25 i 26 de desembre i 1 de gener, de 18 a 20 hores.

 

Mercat de Nadal

Aquest mes de desembre a Cervera s’organitzen mercats de Nadal en diferents dies i ubicacions.
El primer es va celebrar el diumenge 4 a la plaça Major, amb la participació de 20 parades de productes d’artesania i productes nadalencs.

La iniciativa va tenir molt bon acollida, amb un gran ambient a la plaça Major al llarg de tot el matí.

Els visitants, a més, van poder gaudir d’una cantada de nadales amb la Coral Lacètania, toc de nadales amb gralla a càrrec d’alumnes de l’Aula de Sons Tradicionals, degustacions de caldo i participar en una gimcana als comerços del carrer Major organitzada per l’Associació de Comerciants i Professionals del Nucli Antic.

Els actes també van coincidir amb les activitats organitzades pels Campaners de Cervera amb motiu de la celebració de Santa Bàrbara i del nomenament del toc manual de campanes com a patrimoni immaterial de la humanitat per part de la Unesco.
Van organitzar una concorreguda jornada de portes obertes al campanar i van oferir un toc especial de tempesta per commemorar l’efemèride.

El proper Mercat de Nadal es farà al carrer Guinedilda el dissabte 10 de desembre.
Consulteu la programació