Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Math Tutoring tanca el primer curs amb un impacte positiu entre l’alumnat participant a Cervera

Aquest curs, l’Escola Mossèn Josep Arques i l’Escola Jaume Balmes de Cervera s’han sumat a Math Tutoring, un programa de tutories extraescolars en matemàtiques, dirigit a l’alumnat de 6è de primària, impulsat per la Fundació Bofill.

DIJOUS 15 JUNY 2023

La Fundació Bofill ha posat en marxa aquest curs i, per primera vegada, el programa Math Tutoring adreçat a l’alumnat de 6è de primària. Una iniciativa que té per objectiu reduir les desigualtats educatives a través de la millora de l’aprenentatge de les matemàtiques i que ha comptat amb la implicació de les escoles Mossèn Josep Arques i Jaume Balmes.

A Cervera, la proposta ha arribat a més de 20 infants de forma gratuïta, proporcionant 24 hores de reforç addicional en matemàtiques, distribuïdes en 16 sessions. L’activitat s’ha dut a terme en horari extraescolar a la mateixa escola.

L’Auditori Municipal va acollir la cloenda del programa, un espai de trobada i celebració d’aquesta primera edició. Durant l’acte es va dur a terme una activitat matemàtica per mostrar a les famílies com s’ha desenvolupat el programa durant aquests mesos i els aprenentatges adquirits. També hi va haver lloc per al reconeixement de tots aquells alumnes participants i d’agraïment a les famílies, a les
dues escoles involucrades i a la Paeria de Cervera, per la seva col·laboració i confiança en la Fundació Bofill.


Programa Math Tutoring

A Catalunya, 1 de cada 3 alumnes finalitza la primària amb un nivell baix o mitjà-baix en matemàtiques.
L’increment d’alumnat que no arriba a assolir les competències matemàtiques bàsiques és generalitzat, tot i que s’accentua en els casos de situació socioeconòmica desfavorida.
Math Tutoring neix en aquest context com un model de suport educatiu que vol ajudar a compensar i revertir la situació.
El programa va molt més enllà de reforçar l’aprenentatge de les matemàtiques: també busca trencar el sentiment o percepció negativa que molts alumnes desenvolupen.
“Després d’anys pensant que les matemàtiques són feixugues per a molts infants i que no són prou intel·ligents, moltes vegades la percepció de la seva pròpia competència es troba una mica malmesa. El que fem és contribuir a recuperar aquesta autoestima, que creguin que ells mateixos se'n poden sortir i que pot ser que els acabi agradant una cosa que semblava que era impensable’”,
comenta Agnès Pàmies, cap del programa.


Informació i imatge aportat per Comunicació de la Fundació Bofill.