Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Mona"

Comunicat del paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana, sobre la situació de la Covid-19 a Cervera (dijous 1 d'abril).

DIVENDRES 02 ABRIL 2021

Setmana Santa. Múltiples tradicions, laiques i religioses. Totes elles comporten mobilitat i interacció social. Ambdues coses són contràries als consells preventius de la transmissió de la COVID.

Les autoritats sanitàries i de seguretat ens indiquen, amb tota contundència, que cal limitar la mobilitat i la interacció i, a més, extremar prevenció i protecció.

Les limitacions afecten l’àmbit públic:

  • Limitacions d’aforaments i horaris en el comerç, la restauració i l’hostaleria, actes religiosos, actes culturals, espectacles, actes recreatius i esportius, educació i lleure, fires i festes, activitat popular i tradicional...

I, també, en l’àmbit privat:

  • Limitacions en les sortides de Catalunya i en la mobilitat interna.
  • Desplaçaments limitats a la bombolla de convivència.
  • Confinament nocturn.
  • Trobades familiars i socials limitades a 6 persones a l’aire lliure i 4 en espais públics tancats, si l’espai és privat només s’hi poden reunir convivents.
  • Prohibició de menjar i beure en trobades en espais públics.

Les tradicions de Setmana Santa reben frontalment l’impacte d’aquestes mesures. És un xoc que costarà de pair, però que cal assumir pel bé comú. Frenar l’expansió del coronavirus és essencial i el sacrifici de les trobades de Pasqua, de les festes, de la sortida per menjar la mona, per exemple, ajudaran molt a evitar-ho. És un sacrifici, un més, que hem de seguir no tant perquè ens ho manin, sinó per convenciment que és el millor per la salut pública i, especialment, de les persones que tenim al costat.

Comprem la mona, no s’ha de perdre la tradició, regalem-la als fillols i mengem-la cadascú a casa seva. Trist ... sí, però fonamental.

Les curtes vacances de Setmana Santa hauran de ser mesurades. Cal que la tornada no ens suposi un augment de les restriccions. Està a les nostres mans fer-ho possible.

I no oblidem les nostres proteccions: distància, mans, mascareta i ventilació.

Salut!


Dades de la Covid-19 a Cervera

Les dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre la situació i evolució de la Covid-19 a Cervera, a 31 de març de 2021, es resumeixen en el quadre següent:

 

CASOS POSITIUS

ACTUALITAT

28

ACUMULAT

941

Augment significatiu des de divendres passat, dia 26. S’ha passat de 18 a 28 persones positives. Hi ha més gent afectada. No són xifres elevades, però estant creixent.

Els casos acumulats han passat de 929 a 941 en 5 dies, creixement de 12 persones. Mitjana de 2,4 casos diaris. Alerta! És un augment que no es tenia des de meitats de febrer. Ha augmentat l’activitat i també ho ha fet la transmissió del virus. Fem, si us plau, cas de les advertències dels experts: tinguem actituds protectores i evitem riscos. Fem-ho per la salut de tothom.

Durant la passada setmana, dues persones han superat la malaltia.

L’evolució en les quatre darreres setmanes dels casos actius en un dia concret és la següent:

En la gràfica de positius diaris s’aprecia l’apreciable crescuda dels darrers 5 dies.

L’evolució en les quatre darreres setmanes dels casos acumulats és la següent:


Vacunació a la Segarra

Les dades de Salut indiquen que des de divendres s’han administrat 235 vacunes en primera dosi i 8 en segona. Actualment hi ha 2.509 persones vacunades en primera dosi (10,99% del total de la població) i 1.233 d’elles han rebut, també, la segona dosi (5,40% del total de la població).

 

Joan Santacana i Vélez
Paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut.

Cervera, 1 d’abril de 2021