Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Nadal"

Comunicat del paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana, sobre la situació de la Covid-19 a Cervera (dijous 24 de desembre).

DIJOUS 24 DESEMBRE 2020

Per Nadal i les seves festes tothom vol estar prop de la família i les amistats. Volem passar llargues estones amb ells al voltant d’una taula o en una agradable celebració.

Enguany, però, hi ha un factor que ens ho està alterant tot: la COVID-19. Sabem que pot tenir una incidència molt important en la nostra salut i en la de les persones del nostre voltant.

Això suposa un cop molt fort pels nostres desitjos nadalencs de companyia i alegria. Ens sorgeixen dubtes sobre si fer o no aquella trobada anual de sempre i, com que no hi volem renunciar, ens capfiquem en trobar alguna manera de fer-la de la manera més segura.

Potser és el moment de fer un altre tipus de reflexió. Volem trobar-nos per Nadal i, a la vegada, no volem que la trobada pugui tenir un resultat tràgic. Aquesta balança té un difícil equilibri. Però el plat que més ha de pesar és el de la salut i la vida i això passa per omplir l’altre plat de proximitat amb família i amistats no física. Proximitat que caldrà suplir amb altres tipus de comunicacions que, avui en dia, són possibles.

Ara cal sacrificar el contacte físic i ajornar-lo. Cal fer-ho, precisament, perquè tenim afecte i estimem les persones amb qui volem trobar-nos i no volem, de cap manera, posar-les en perill.

Fem un Nadal proper, molt proper, tant com puguem. Però sobretot, fem-lo segur, així ens assegurem que en les trobades de futurs nadals no hi trobem a faltar ningú.

Molt bones Festes !!!


Dades de la Covid-19 a Cervera

Les dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre la situació i evolució de la Covid-19 a Cervera, a 23 de desembre de 2020, es resumeixen en el quadre següent:

 

 

CASOS POSITIUS

ACTUALITAT

62

ACUMULAT

742

 

En la darrera setmana s’ha passat de 57 casos positius actius a 62. Lleuger augment de 5 persones, motivat, en part, pel brot iniciat fa dues setmanes a la Residència de gent gran Mare Janer. La situació de la Residència, a data d’ahir, és:

Per l’evolució de la malaltia, aquesta setmana han mort dues persones residents que havien estat trasllades a hospitals. Que descansin en pau.

Actualment hi ha 30 persones residents positives, 5 de les quals van ser derivades a l’Hospital d’Igualada per prescripció mèdica. Els 25 restants estan a la zona vermella de la residència, dos d’elles amb febrícula i les 23 restants asimptomàtiques. Si la situació es manté, en els propers dies es podrà dir que han superat la malaltia. Tant de bo sigui així i el virus no els agreugi la situació.

Són 18 les persones residents negatives que estan, mentre duri el brot, confinades a les seves habitacions per protegir-les de contagis. Avui se’ls farà la tercera prova PCR i si continuen essent negatives ja podran recuperar certa normalitat en la seva quotidianitat residencial.

Són 15 les persones treballadores positives. El servei, però, s’està prestant amb normalitat, gràcies a les contractacions de persones que les substitueixen i a l’esforç de tota la plantilla. Esforç que mereix el més sincer dels agraïments.

Fora de l’àmbit de la residència, l’evolució a Cervera de la malaltia està estabilitzada. Si als 62 positius actuals hi restem els 45 vinculats al brot, veiem que hi ha 17 persones positives, la mateixa dada que fa una setmana.

Que la situació sigui estable no suposa que ens puguem relaxar, cal continuar aplicant estrictament totes i cadascuna de les mesures previstes a nivell individual i col·lectiu. Els risc 0 no existirà mentre el virus estigui actiu.

L’evolució en les quatre darreres setmanes dels casos actius en un dia concret és la següent:


 

L’evolució en les quatre darreres setmanes dels casos acumulats és la següent:

 

Joan Santacana i Vélez
Paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut.

Cervera, 24 de desembre de 2020.