Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Noves propostes per millorar la mobilitat a Cervera

La Taula de Mobilitat de Cervera es va reunir, dijous 28 de gener, per tractar diferents propostes de millora, les quals es treballaran de manera conjunta per trobar un consens al més ampli possible i poder implementar-les en breu.

DIVENDRES 29 GENER 2021

Entre les propostes que es van tractar hi ha la regulació dels estacionaments a la zona centre de Cervera, que han deixat de ser de pagament, una vegada extingit el contracte dels parquímetres.

La intenció és que l’estacionament sigui gratuït, però limitat a un període de temps de fins a 90 minuts. Aquesta mesura s’aplicaria a la zona centre.

Altres propostes tractades a la Taula són una nova regulació de la plaça Pius XII, els camins escolars sostenibles i segurs, la millora de la seguretat als passos de vianants, l’eliminació de les pilones als carrers Guinedilda i Major, la recuperació del bus urbà, la implantació de carrils bici i un Pla de senyalització.

A la plaça Pius XII es vol tancar el trànsit de vehicles a la Pèrgola, millorar la seguretat de davant de l’escola Jaume Balmes i reordenar els aparcaments.

Una altra mesura seria la supressió de les pilones per accedir a vials amb prioritat per als vianants, com els carrers Guinedilda i Major, on s’implantaria un control d’accés amb control fotogràfic.

També es vol recuperar el bus urbà per connectar els barris més perifèrics, com Sant Francesc, els Ametllers o Ciutat Jardí amb el centre. La proposta inicial preveu un trajecte d’anada a les 9.30 hores i una tornada a les 12 hores dos dies per setmana.

Una altra proposta seria la implantació del carril bici, amb circuits per connectar, principalment, amb els equipaments esportius i educatius.


Taula de Mobilitat de Cervera

És un espai de consulta i participació en tots els temes relacionats amb la mobilitat al municipi. Es va constituir el març del 2018 i està integrada per regidors i tècnics de la Paeria, representants d’entitats del municipi i veïns a títol individual.

Entre altres mesures, ha impulsat el Pla de Mesures de Mobilitat Sostenible per a Cervera, document que té la finalitat de gestionar amb eficiència el dia a dia de la mobilitat a la ciutat.

La darrera reunió de la Taula de Mobilitat va tenir lloc el desembre del 2019.


Cervera, 29 de gener de 2021.