Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obre la primera botiga Moda re- de Càritas a Cervera

L’empresa d’inserció Xavier Paules amplia la presència de la cadena Moda re- amb l'obertura d'un establiment a Cervera. El nou comerç de roba i complements de segona mà es troba a l’avinguda Prat de la Riba, 3.

Inauguració de la nova botiga a Cervera.
Inauguració de la nova botiga a Cervera.

DIVENDRES 22 SETEMBRE 2023

El projecte aposta per un espai de consum sostenible reutilitzant béns de segona mà i al mateix temps afavorint la inserció de persones en risc d’exclusió social del territori.
A més, els ingressos de l’establiment es destinaran a iniciatives de formació i inclusió laboral de col·lectius vulnerables atesos per Càritas.

Moda re- és una iniciativa empresarial impulsada per Càritas i destinada a la promoció de l’economia social i solidària a través de la reutilització, el reciclatge i la venda de roba usada, amb l’objectiu principal de generar treball social i sostenible.
La botiga ha estat creada amb una imatge moderna i actual, que vol trencar amb els estereotips que s’associen a les botigues de segona mà.
Actualment hi treballen 2 persones en situació de vulnerabilitat i 1 persona amb rol d’encarregada.

L'acte d'inauguració, el dijous 21 de setembre, fou presidit pel bisbe de Solsona, Francesc Conesa; el paer en cap, Jan Pomés; la regidora de Benestar Social, Judith Guim; la directora de Càritas i membre del patronat de l’empresa d’inserció Xavier Paules, Montse López; la coordinadora de botigues Moda re-, Martina Vallés; i els mossens Bernat Weimberg i Xavier Romero.

A més, en el marc d’aquesta inauguració, l’empresa d’inserció Xavier Paules fa un pas més, i ha organitzat una xerrada sobre reciclatge, medi ambient economia circular a càrrec de Moda re-. La xerrada es realitza en el marc del projecte de materials formatius de sensibilització per la reducció del residu tèxtil anomenats “Teixint un pensament sostenible”.
Aquests materials formatius estan dins la línia de sensibilització en educació ambiental de l’empresa d’inserció, on es busca transmetre coneixements i ensenyaments al públic pel que fa a la protecció del nostre entorn natural, la importància de generar nous hàbits i prendre consciència dels problemes ambientals del nostre planeta, incorporant valors i lliurant eines per prevenir la generació de residus.
L’educació és un dels principals instruments per aconseguir el respecte i cura del planeta, en especial dels seus recursos, així com el benestar de les persones. A més, la sensibilització és la millor eina per aconseguir la reducció de residus tèxtils i despertar consciències entorn aquest àmbit. És per aquest motiu que s’han elaborat 6 unitats didàctiques orientades a persones a partir dels tres anys fins a edats adultes, amb varietat de continguts i activitats per a cada etapa amb la finalitat de fomentar el compromís ambiental i social de l’alumnat. Els materials són totalment gratuïts i de fàcil accés per a tothom, ja que es poden descarregar al web de Moda re- i estan en català i castellà.

Informació i imatge aportat per la Fundació Xavier Paules.