Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació segura a les eleccions del 14 de febrer

Comunicat informatiu del paer en cap, Joan Santacana, sobre les mesures adoptades per garantir que la participació a les eleccions al Parlament de Catalunya sigui un dret segur.

DIVENDRES 12 FEBRER 2021

Benvolguda cerverina, benvolgut cerverí.

Com bé saps, el proper 14 de febrer se celebren Eleccions al Parlament de Catalunya.

Són eleccions que es faran en temps de pandèmia i, aquest fet, genera dubtes i reticències. Per aquest motiu la Generalitat de Catalunya i tots els municipis hem treballat per fer que el desenvolupament de la jornada electoral sigui totalment segur.

S’aplicaran a Cervera totes les mesures establertes des del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat per garantir la seguretat.

El dret de participació política és un dret fonamental i les institucions han de fomentar el seu exercici i garantir-lo. Això s’ha fet, combinant-ho amb la protecció del dret a la salut, i el diumenge 14 tots els col·legis electorals estaran a disposició de la ciutadania per exercir el dret a vot, màxima expressió de la participació política, i per protegir la salut dels votants.

Amb aquestes lletres et vull demanar, cerverina i cerverí, que vagis a votar, que expressis lliurament la teva opció política i que ho facis amb responsabilitat cívica.

Només recordar-te algunes mesures per facilitar l’agilitat del procés:

  • Porta el teu vot dins del sobre des de casa, així evitaràs haver d’esperar-te al col·legi electoral per fer el tràmit d’escollir i ensobrar la papereta.
  • Respecta, en tot moment, la distància de seguretat de metre i mig (1,5 m) amb la resta de votants.
  • Porta degudament col·locada la mascareta de seguretat.
  • Rentat les mans amb el gel hidroalcohòlic, que trobaràs en el col·legi electoral, a l’entrada i a la sortida.
  • Segueix, sempre, les indicacions del personal habilitat en cada col·legi.
  • Respecta, en la mesura del possible, els trams horaris de votació: de 9 a 12 h les persones vulnerables, de 12 a 19 h població en general i de 19 a 20 h les persones confinades.

Que tinguem tots una bona jornada i que la participació sigui màxima perquè el resultat tingui la més alta legitimitat possible.

Salut!


Joan Santacana i Vélez
Paer en cap

Cervera, 12 de febrer de 2021