Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Precaució"

Comunicat del paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana, sobre la situació de la Covid-19 a Cervera (dilluns 22 de març).

DILLUNS 22 MARÇ 2021

Podem sortir de la comarca en bombolla i anar a trobar-nos amb familiars, a la segona residència, a fer compres o a passar uns dies d’oci i esbarjo. Sí, ho podem fer.

Però allà on anem cal que tinguem el mateix comportament com si no haguéssim sortit de Cervera: mantenir les distàncies, portar sempre la mascareta, rentar-nos les mans sovint i no estar en llocs poc ventilats. Això a casa ho tenim molt per la mà i ho controlem. Però en un llocs diferents, situacions no previstes, contactes amb més persones... es corre el risc de perdre una mica aquest control de la situació i, sense voler, ens podem arribar a contagiar i portar la malaltia en el retorn.

Ens cal precaució sempre, en tot moment i en tot lloc, conegut i desconegut. La situació epidèmica al país està en un punt d’estabilitat, però amb tendència a l’alça, i qualsevol transmissió entre territoris pot iniciar la no volguda quarta onada. Cal, doncs, extremar la precaució.

La vacunació encara està en una fase molt inicial i, de moment, no és un element col·lectiu de protecció generalitzat.

Salut i precaució!

Dades de la Covid-19 a Cervera

Les dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre la situació i evolució de la Covid-19 a Cervera, a 19 de març de 2021, es resumeixen en el quadre següent:

 

CASOS POSITIUS

ACTUALITAT

18

ACUMULAT

918

En la darrera setmana s’ha passat de 13 casos positius actius a 18. Continua un lent creixement. Seria recomanable revertir aquesta tendència. Siguem previnguts i evitem-ho.

Durant la passada setmana, han contret la malaltia a la ciutat un total de 6 persones, passant de 912 casos a 918. Increment semblant al de la setmana anterior, una mica menys alt (es passa d’1 cas al dia a 0,85).

Durant la passada setmana, una persona ha superat la malaltia.

L’evolució en les quatre darreres setmanes dels casos actius en un dia concret és la següent:En la gràfica de positius diaris s’aprecia la lenta, però massa constant, progressió.

L’evolució en les quatre darreres setmanes dels casos acumulats és la següent:

 

Dades de vacunació

El Departament de Salut ofereix dades de vacunació d’àmbit comarcal, no municipal.

Pel que fa a la Segarra són 1.944 les persones que han rebut la primera dosi de la vacuna, un 8,5% del total de la població; la segona dosi s’ha administrat a 1.025 persones, un 4,5% de segarrenques i segarrencs.

Encara s’està, com s’ha dit abans, lluny d’un nivell de protecció col·lectiva significatiu. Diuen els experts que cal un 70% de vacunació per limitar eficaçment la transmissió.
Les vacunes són l’esperança, però no serviran si no es continua amb la conducta responsable de tothom.

 

Joan Santacana i Vélez
Paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut.

Cervera, 22 de març de 2021.