Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Paeria organitza el 1r Cicle de teatre escolar a Cervera

La Regidoria de Cultura i el Pla Educatiu d’Entorn impulsen una nova iniciativa per fer arribar les representacions teatrals a l’alumnat dels centres educatius de Cervera: el 1r Cicle de teatre escolar.

Cartell del 1r Cicle de teatre escolar.
Cartell del 1r Cicle de teatre escolar.

DIMARTS 15 FEBRER 2022

Entre els mesos de febrer i març de 2022 s’oferiran tres obres amb valors que conviden a la reflexió de l'alumnat de totes les edats.

La primera, que es representa el divendres 18 de febrer, és “Fragile”, una obra de l’actor cerverí Ferran Orobitg.
“Fragile” és una història basada en l’experiència real i personal de Ferran Orobitg, protagonista de l'obra. Una història universal que parla de la malaltia, concretament del càncer, la superació, l’esperança, l’acompanyament, la lluita per l'equilibri i la supervivència. Una posada en escena poètica, metafòrica i molt estètica que convida a la reflexió i a l'empatia. 

La funció està adreçada a l’alumnat de secundària. Després se’ls oferirà una xerrada, a càrrec de professionals del CAP, per generar debat sobre les malalties i com de fràgils es poden tornar les persones que les pateixen.


El dijous 3 de març la companyia Butai Produccions representarà l'obra "Draps", adreçada a l'alumnat d'educació infantil. És una proposta molt visual, amb poca paraula i amb una presència sonora i musical molt suggestiva. Els titelles i objectes animats en són els protagonistes. Una història basada en el plaer de la descoberta i la curiositat, motor per a l'aprenentatge dels infants. 

El dijous 10 de març serà el torn de la companyia Teatre al Detall, que oferirà a l'alumnat de primària l'obra "La motxilla de l'Ada". És un espectacle que parla de la identitat de gènere, perquè allò de "nen-nena, home-dona, blau-rosa, fort-feble..." potser ha de canviar definitivament. Una història TRANSformadora i emocionant que ens TRANSportarà al món i a les sensacions de l'Ada per veure i viure el seu TRÀNSIT.

Les representacions es faran al Gran Teatre de la Passió de Cervera, en horari escolar i en diverses sessions.