Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rodalies de Catalunya inicia el servei de la línia RL3 Lleida-Cervera

Des del dijous 8 de febrer la línia incorpora vuit nous serveis, quatre per sentit entre Cervera i Lleida, de dilluns a divendres. D'aquesta manera, l'oferta entre les dues ciutats passa a ser de 10 expedicions per sentit.

Presentació de la línia RL3 a Cervera.
Presentació de la línia RL3 a Cervera.

DIJOUS 08 FEBRER 2024

Al primer trajecte, que ha sortit a les 9.15 hores de l'estació de Cervera, hi ha viatjat la consellera de Territori, Ester Capella, junt amb la delegada del Govern de la Generalitat a Lleida, Montse Bergés; el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas; el director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori; la directora de Territori a Lleida, Josse Terés; i representants de Renfe i d'Adif.

A la presentació prèvia del nou servei, en representació de la Paeria de Cervera hi han assistit el primer tinent d'alcalde i president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé; el segon tinent d'alcalde, Antonio Delgado, i la regidora de Mobilitat, Montse Closa.

Línia RL3 Lleida-Cervera

Per posar en marxa aquesta nova línia, el Departament de Territori i Renfe han treballat de forma conjunta per millorar el servei de transport ferroviari a l’àmbit de Lleida i les seves rodalies. 

Des de Renfe s’han planificat tots els recursos necessaris per prestar el nou servei previst a la línia. Entre aquests destaquen nou personal de conducció, d’intervenció i d’informació, aquests últims s’ubicaran a les estacions de Lleida, Tàrrega i Cervera; i trens de la sèrie 447, que permetran garantir l’accessibilitat del servei.

A més, d’acord amb el titular del servei, s’han dissenyat els nous horaris per millorar la connexió i la mobilitat dels ciutadans que viuen al voltant de les estacions per on circula la nova RL3.

Aquesta línia quedarà identificada al mapa de Rodalies amb un nou color que permetrà diferenciar-la de la resta de serveis.

Finalment, les persones usuàries de la nova RL3 podran desplaçar-se de forma gratuïta fins a l’estació Lleida-Pirineus, o des d’aquesta fins a la seva estació en aquesta nova línia, si han d’utilitzar els serveis AVE i Llarga Distància de Renfe a la capital lleidatana, gràcies al títol combinat AVE-Llarga Distància+rodalia.


Horaris dels trens de les línies R12 i RL3.

Fitxers adjunts