Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Setmana cultural de Sant Jordi a Cervera

Cervera organitza una setmana d’activitats culturals, del 17 al 25 d’abril, en motiu de la diada de Sant Jordi, que inclou presentacions de llibres, representacions teatrals, iniciatives per fomentar la lectura, audicions musicals, una visita teatralitzada, la Revetlla i el tradicional mercat de llibres i flors al carrer Guinedilda...

DIMARTS 20 ABRIL 2021

El Museu de Cervera presenta el catàleg Artesans del Barroc. Cervera i l’art del seu temps” de la gran exposició que es va poder visitar a l’Antiga Biblioteca de la Universitat, de finals del 2019 a principis del 2020, en motiu de Cervera Capital de la Cultura Catalana.
La presentació anirà a càrrec dels comissaris Joan Yeguas i Francesc Miralpeix, i Maria Garganté i Joaquim Albareda, quatre dels millors especialistes en art barroc que oferiran una interessant taula rodona, al Paranimf de la Universitat.
L’activitat és dijous 22 d’abril, a les 18 hores, amb aforament limitat i reserva prèvia a museu@museudecervera.cat.


Per la diada de Sant Jordi,
divendres 23, es concentren les parades de roses i llibres al carrer Guinedilda, amb totes les mesures sanitàries vigents.

La plaça Joan Salat acollirà la presentació, a les 18 hores, del llibre “Desenterrar l’oblit. Memòries més enllà de la fossa comuna de Cervera”, a càrrec dels autors Rosa Papell i Jordi Oliva, i amb la participació del paer en cap, Joan Santacana, i la regidora de Cultura, Mercè Carulla.
El llibre és un recull de textos que donen testimoni de la dignificació de la fossa comuna del cementiri de Cervera, des del seu estudi històric a la memòria de les trobades anuals de familiars. Fou coordinat per Paquita Buron, Josep Miret, Rosa Papell i Jordi Oliva, historiador impulsor del projecte de dignificació de la fossa.
La presentació esdevindrà un homenatge a Josep Miret, que ens va deixar l’any passat, i a Paquita Buron, que ha mort fa unes setmanes. Hi haurà una actuació musical del Trio de corda del Conservatori (Maria Llobet, viola; Èric Grau, contrabaix; i Joan Maria Añé, contrabaix) i venda de llibres.

L’alumnat de l’Escola de teatre La Caserna de Cervera representarà “La llegenda de la dragona”, un espectacle creat en motiu de la diada de Sant Jordi 2021. La representació es farà al pati de la Universitat, a les 18.30 hores, amb aforament limitat i reserva prèvia.


El
dissabte 24, a les 11 hores, arriba una nova sessió de la visita caracteritzada “Muralles, bruixots i carrerons: descobreix tots els racons”, a càrrec d’Alea Teatre. Adreça al públic familiar, la visita transcorre entre les muralles i el carreró de les Bruixes, al nucli antic de Cervera. Cal fer reserva prèvia a Turisme Cervera (turisme@cerverapaeria.cat o al telèfon 973 53 44 42).

La biblioteca comarcal Josep Finestres organitza la Revetlla de Sant Jordi, que preveu el recital “Tothom ho sap: poemes, textos i cançons de Leonard Cohen”, a càrrec de Marta Marco (violoncel i veu), Marc Serra (guitarra i veu), Montse Vellvehí (veu) i Ernest Villegas (veu). El recital poètic i musical endinsa el públic en l’univers de l’artista Leonard Cohen. L’activitat és al pati interior de la Universitat, a les 12.30 hores, i cal fer reserva prèvia a biblioteca@cerverapaeria.cat.


El Conservatori també participa en la Setmana cultural, amb
audicions i recitals d’alumnat del centre. Les mostres del seu treball musical es fan entre els dies 19 i 23 d’abril, a les 19 hores, a l’Aula Bach i l’Auditori, amb reserva prèvia.

L’Espai Jove el Racó promou “Tastets de literatura juvenil”, que des del dia 2 d’abril ofereix recomanacions de llibres a càrrec de joves cerverins a les seves xarxes socials ((Instagram, Facebook, Twitter i Youtube).

El Pla Educatiu d’Entorn de Cervera s’ha afegit a la setmana cultural amb l’organització de l’activitat “Bugada Literària”. Alumnat de tots els centres educatius de la ciutat fan recomanacions literàries, que es poden veure en diferents comerços entre els dies 19 i 24 d’abril.


Clou la setmana cultural, diumenge 25 d’abril, la representació de “La plaça del Diamant”, adaptació teatral d’una de les obres de Mercè Rodoreda cabdals de la literatura catalana. Forma part del 23è Cicle de teatre Apassiona't, i les entrades estan a la venda a www.granteatrecervera.cat.


La presentació del llibre “Els records perfectes”, de Susanna Batalla, guanyador de la 14a edició del premi 7lletres, prevista pel dimecres 21 d’abril, s’ha hagut de suspendre per motius aliens a l’organització (el Premi 7lletres i més coses).

Per fer de la diada de Sant Jordi una jornada més lluïda podeu engalanar els vostres balcons amb senyeres. En podeu recollir, de manera gratuïta, a la Paeria de Cervera, on es reparteixen en horari de 9 a 13 hores.

Cervera, 20 d'abril de 2021.