Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Superació"

Comunicat del paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana, sobre la situació de la Covid-19 a la residència Mare Janer (dimarts 29 de desembre).

DIMARTS 29 DESEMBRE 2020

Aquest comunicat és específic sobre la situació de la Residència Mare Janer i no fa referència a la situació general a la ciutat, que ja es tractarà en l’escrit setmanal habitual.

Ahir, dilluns, va fer 21 dies de la detecció del primer cas positiu de coronavirus a la residència. Durant aquest temps ha afectat 32 persones residents, 14 treballadores i 3 membres de la comunitat religiosa que viuen a la residència i que estan confinades a les seves dependències, ubicades al mateix edifici.

El Departament de Salut ha considerat que el brot està controlat i que ja es poden fer canvis en la sectorització dels espais de la residència per retornar progressivament a la situació habitual.

A hores d’ara són 36 els residents que es consideren sans i que poden conviure a la zona verda que s’habilitarà. D’aquests 36, 18 han estat negatius durant tot l’episodi, confinats a les seves habitacions en la zona groga de la residència, han passat 3 testos PCR amb resultat negatiu i poden fer vida comunitària ordinària. La faran conjuntament amb els 18 residents que han estat donats d’alta per les autoritats sanitàries i que abandonen la zona vermella.

Resten 11 persones residents positives, 6 d’elles a la zona vermella de la residència, amb pocs símptomes, que ben aviat poden ser donades d’alta i passar a la zona verda. Els altres 5 residents estan ingressats a l’Hospital d’Igualada, on tenen un seguiment mèdic acurat de la malaltia. Quan tinguin l’alta i retornin a la residència, estaran uns dies en quarantena abans d’incorporar-se a l’activitat normalitzada.

Cal lamentar que han estat 3 les persones que han perdut la vida com a conseqüència del virus. Les tres van traspassar la setmana passada.

La superació del brot, que es considera controlat, és propera. Això ha estat possible gràcies a l’esforç de totes les persones treballadores de la residència. S’han organitzat perfectament, han estat dirigides amb molta professionalitat i encert, han aportat el millor d’elles mateixes, no han regatejat gens en dedicació, han treballat dins els seus torns i s’han ofert a cobrir torns que quedaven afectats per baixes, han acceptat renunciar a vacances i dies de festa que els corresponien per fer-los més endavant, s’han superat a elles mateixes i s’han buidat en la feina. Solament es pot tenir el més sincer dels agraïments.

També cal agrair el suport i coordinació rebuts del personal del CAP de Cervera i dels diferents equips sanitaris del Departament de Salut. Aquests dies la seva professionalitat és bàsica i són un pilar indispensable per superar tots els atzucacs que el virus ens planteja. Fer feina i fer-la bé és una de les constants dels sanitaris de la nostra ciutat i del nostre país. Tot l’agraïment del món per ser així.

Tot aquest esforç s’ha traduït en una superació modèlica del brot. Ara, que ja es veu la sortida, és el moment de reconèixer la capacitat de totes i tots els professionals per fer front a les dificultats, sense por, amb generositat i bonhomia.

Gràcies, moltes gràcies.

 

Joan Santacana i Vélez
Paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut.

Cervera, 29 de desembre de 2020.