Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot a punt per a la Càtedra Cervera Emili Pujol

Cervera està a punt per acollir de nou la Càtedra Emili Pujol, que té lloc del 9 al 19 de juliol, en una 40a edició molt especial, tant per la celebració de l'efemèride com per l’adaptació a la pandèmia que s’ha hagut de fer en tots els temes organitzatius.

DIVENDRES 09 JULIOL 2021

La Càtedra inclou tres grans eixos: Curs de Música, Festival Internacional i Fira de Lutiers. 

El Curs Internacional de Música compta amb 108 alumnes inscrits en el mestratge de 9 instruments (violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, piano, flauta, oboè i clarinet) i té 14 professors diferents experts en cada especialitat. Gran part d’aquests mestres han exhaurit totes les places disponibles, demostrant l’èxit de convocatòria d’aquesta edició especial adaptada al Covid-19. S’han reduït els alumnes per classe i els dies de duració d’aquestes que, enguany, tindran lloc a les aules del Conservatori de Cervera.

El Festival també s’inicia divendres 9, amb un concert de guitarra de Miquel Hortigüela a l’Auditori. Durant el certamen es viuran les actuacions de la JONC, l’Orquestra Julià Carbonell, el professors del curs de música o l’artista Judit Neddermann.

Amb la recuperació tant del Curs com del Festival, enguany també tindrà lloc la prestigiosa Fira de Lutiers, que se celebrarà el diumenge 11 de juliol, i estarà dedicada al món de la guitarra amb els millors mestres lutiers d’aquest instrument. La Fira, totalment gratuïta, s’ubicarà a l’Auditori Municipal i també acollirà tallers i visites guiades.


Informació i venda d'entrades a www.catedracervera.cat.


Conveni amb la Diputació de Lleida, que aportarà 40.000 euros anuals

Dimarts 6 de juliol, la Diputació de Lleida i l’entitat organitzadora de la Càtedra, l’Associació d’Amics de la Música de Cervera, van signar un conveni que suposa l’aportació per part de la Diputació de 40.000 euros anuals durant tres anys (2021, 2022 i 2023). Cal recordar, que el pressupost del festival és de 85.000 euros.

El conveni es va formalitzar a la biblioteca de l’IEI per part del president de la Diputació, Joan Talarn, i el president de l’Associació, Narcís Saladrigues. També hi van ser presents Estefania Rufach, vicepresidenta de l’Institut d’Estudis ilerdencs, i el seu director, Joan Josep Ardanuy, a més de la directora de la Càtedra, Estefania Balcells.